Tarinat

Tyttö, joka pelastui

Helmi Gök selvisi leukemiasta tuntemattomalta saadun kantasolusiirteen avulla.

Lentolippu elämään

Tuntemattomalta saatu kantasolusiirre oli leukemiaan sairastuneelle Antti Illikaiselle ainoa keino parantua.

"Ilman verenluovuttajia en olisi enää tässä"

Yhtäkkinen tapahtuma voi vaikuttaa koko loppuelämän kulkuun. Näin kävi hyvinkääläiselle sairaanhoitajalle Ann-Marie Niemelälle vuonna 2006, kun hän joutui rajuun moottoripyöräonnettomuuteen. Niemelä sai kolarissa pahoja vammoja ja niistä johtuvan massiivisen verenvuodon. Nopean ja erinomaisen hoidon ansiosta Ann-Marie kuitenkin selvisi – mutta ei olisi jäänyt henkiin ilman luovutettua verta.

Pitkä matka kantasolusiirtoon

Kuhmolainen Kirsi Kilponen ehti sairastella ja käydä useamman kerran lääkärissä, ennen kuin työterveyshoitaja huolestui ja lähetti perusteellisiin tutkimuksiin Kajaaniin. Niissä paljastui leukemia. Apu löytyi tuntemattomalta saaduista kantasoluista.

Kullanarvoisia kädenojennuksia

Vaikka korona mylläsi keväällä 2020 arkielämämme, verenluovutus on pystytty pitämään toiminnassa ja sairaalat saavat tarvitsemansa veren. Helsinkiläinen opiskelija Jere Hankonen on käynyt korona-aikana normaalia tiheämmin luovuttamassa verta, koska kaikki luovuttajat eivät voi tai halua lähteä korona-aikana liikkeelle.

Kantasolusiirre auttoi Marttaa

Martta on suloinen, reipas ja huumorintajuinen 10-vuotias tyttö, joka on viettänyt jo elämänsä alkumetreillä paljon aikaa sairaalassa. Takana on useita leikkauksia ja sairaalahoitoa vaativia infektioita.

Tuntematon antoi uuden elämän

Kun Ronja Brenner 11-vuotiaana sairastui akuuttiin leukemiaan, oli selviytymisessä kyse vain minuuteista. Ahvenanmaalla kasvanut nuori nainen on ikuisesti kiitollinen kantasoluluovuttajalleen, joka mahdollisti eläinten täyttämän arjen jatkumisen.

Erilainen uusivuosi

Lääketieteen opiskelija Antti Lehtinen sai kutsun kantasoluluovuttajaksi uudenvuodenaattona 2019.

Selma selätti leukemian

Laura Erikssonin ja Timo Savinaisen perheessä on tänä syksynä iloittu tavallistakin enemmän esikoulun alkamisesta ja lasten kavereiden kyläilyistä. Kun takana on kaksi ja puoli vuotta Selma-tyttären leukemiahoitoja, ihan tavallinen lapsiperhearki on juhlaa.

Kolmas kerta toden sanoi

Nurmijärveläinen Roberto Battilana lähti luovuttamaan verta päästäkseen eroon neulakammostaan. Se onnistui niin hyvin, että Battilanasta tuli myös kantasoluluovuttaja.