Yritysyhteistyö

Veripalvelun perustehtävänä on luoda mahdollisuuksia elämän pelastamiseen. Emme voi kuitenkaan onnistua tehtävässämme yksin, vaan ainoastaan yhdessä vapaaehtoisten verenluovuttajien, Kantasolurekisterin jäsenten, sairaaloiden ammattilaisten ja kumppanien kanssa.

Haluatko keskustella yhteistyöstä?

Vastaamme keskitetysti koko Suomen verivalmistehuollosta ja Kantasolurekisterin toiminnasta. Emme tavoittele toiminnallamme voittoa vaan potilaan parasta. Sairaalat maksavat tilaamistaan valmisteista ja palveluista käytön mukaan. Näillä tuloilla katamme toimintamme kulut, investoinnit ja kehitystyön.

Näin yrityksesi tai yhteisösi voi auttaa

Kumppanuuden ja yhteistyön arvo perustuu potilaiden auttamiseen ja molemminpuoliseen näkyvyyteen erikseen sovitulla tavalla. Veripalvelun kumppanuuksissa ei vaihdu raha, mutta osallistumme toki tarvittaessa mahdollisiin tuotantokuluihin. Yritys- ja yhteistyökumppanit voivat hyödyntää Veripalvelun brändiä mm. logon avulla.

Alla on esimerkkejä mahdollisista yhteistöistä. Voit myös ehdottaa meille uusia yhteistyön muotoja!

Yritys- ja yhteisökumppanuus

 • Pitkäjänteinen, vähintään vuoden mittainen tiivis yhteistyö.
 • Perustuu aina sopimukseen, jossa määritellään mm. kohderyhmä ja toimenpiteet sopimuskaudelle.
 • Kumppani saa hyödyntää Veripalvelun logoa.
 • Puolustusvoimat on Veripalvelun strateginen kumppani.
 • Mestis on Veripalvelun pääyhteistyökumppani.

Näkyvyyden tai osaamisen lahjoittaminen

 • Mediatila
 • Pro bono -palvelut mm. mainostoimistoilta
 • Vaikuttajayhteistyöt

Tuotelahjoitukset

 • Tuotteet esim. verenluovuttajien kahvitarjoiluun (yli 3000 kohtaamista viikossa).

Työpaikkasertifikaatti

Luovuttajaryhmät

 • Luovuttajaryhmät keräävät luovutuspisteitä yhteiseen pottiin. Aktiivisimmat ryhmät palkitaan!

Verenluovutuksen järjestäminen

 • Työskenteleekö kiinteistössänne vähintään 1000 henkilöä? Kysy mahdollisuudesta omaan verenluovutustilaisuuteen!
 • Pienemmät yritykset pääkaupunkiseudulla voivat tiedustella myös Verenluovutusbussia.  Bussiluovutus sopii erityisen hyvin työpaikoille ja oppilaitoksiin, jos läheltä löytyy riittävän iso ja tasainen pysäköintitila 15 metriä pitkälle Verenluovutusbussille.
TUTOn pelaajat juhlivat maalia.

Mestiksen ja Veripalvelun Hengenpelastajaliiga

Suomen toiseksi korkein jääkiekkosarja Mestis on Veripalvelun pitkäaikainen kumppani. Tutustu Veripalvelun ja Mestiksen ihmishenkiä pelastavaan Hengenpelastajaliigaan!

Lue Hengenpelastajaliigasta
Veripalvelun ulkomainos Tikkurilan asemalla.

Mediateko lahjoitti ulkomainontaa

Mediateko lahjoitti Veripalvelulle ulkomainostilaa kaikissa suurimmissa kaupungeissa vuodelle 2024.

”Hyvän tekeminen on ollut osa Mediateon ydintoimintaa jo ensimmäisestä toimintavuodesta lähtien. Valtakunnallisena ulkomainosyhtiönä vaikutusvaltamme on tavallista suurempi, joten haluamme käyttää sitä hyvän vahvistamiseen.”, kertoo Mediateon markkinointivastaava Annika Kettunen.

Cloettan logo.

Cloetta ilahduttaa luovuttajia tuotelahjoituksilla

Cloetta Suomi Oy on tehnyt Veripalvelun kanssa yhteistyötä tuotelahjoituksen merkeissä jo useamman vuoden ajan.

”Lahjoitamme tuotteita harkintamme mukaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin, joilla pyritään edistämään yksilön hyvinvointia. Näemme, että yhteistyö Veripalvelun kanssa toteuttaa tätä ajatusta hienosti.”, kommentoi Cloetta Suomi Oy:n Customer Service Specialist Sanna Nuotio.

Verenluovuttajia käärimässä hihojaan.

Riihimäen kaupungin henkilöstö saa luovuttaa työaikana

”Saimme henkilöstöltä useampia yhteydenottoja liittyen siihen, voisiko verenluovutus työajalla olla mahdollista. Näimme tämän sopivan hyvin kaupungin arvoihin ja työnantajakuvaan. Haluamme olla reilu ja vastuullinen työnantaja,”, Riihimäen kaupungin henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen kertoo.

Tutustu työpaikkasertifikaattiin
Kolme henkilöä rivissä, käsivarsissa sideharso ja verenluovuttajan Hegenpelastaja-tarra.

Luovuttajaryhmä luo yhteishenkeä

Luovuttajaryhmässä kerätään luovutuspisteitä yrityksen yhteiseen pottiin ja aktiivisimmat palkitaan. Onko yritykselläsi tai yhteisölläsi jo oma hyvää tekevä ryhmä?

Näin Luovuttajaryhmä toimii
Verenluovutus Åbo Svenska Teaterin päälavalla.

Åbo Svenska Teater toi verenluovuttajat päälavalle

”Teatterin tulee näyttää solidaarisuutta ja myötätuntoa ja yhteistyö Turun Veripalvelun kanssa on tästä hieno esimerkki. Verenluovutus päänäyttämöllä on hauska työpäivä meille kaikille ja upea kokemus verenluovuttajille. Vuonna 2017 järjestettiin ensimmäinen verenluovutustapahtuma ja siitä lähtien olemme innokkaasti jatkaneet tätä vuosittaista perinnettä”, iloitsee Åbo Svenska Teaterin viestintävastaava Maria Olin.

Verenluovutuksen järjestäminen
Verenluovutusbussi.

Kysy Verenluovutusbussia työpaikallesi

Verenluovutusbussi kiertää Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla. Bussiluovutus sopii erityisen hyvin työpaikoille ja oppilaitoksiin, jos läheltä löytyy riittävän iso ja tasainen pysäköintitila 15 metriä pitkälle Verenluovutusbussille.

Ehdota pysähtymispaikkaa

Miksi Veripalvelu hakee yrityskumppaneita ja -yhteistöitä?

Tarvitsemme yhteistyökumppaneita saadaksemme lisää verenluovuttajia. Verivalmisteet ovat elintärkeä osa Suomen terveydenhuoltoa ja ne pelastavat ihmishenkiä. Myös Kantasolurekisteriin tarvitaan lisää jäseniä, jotta jokaiselle vakavasti sairaalle potilaalle löytyy sopiva kantasolujen luovuttaja.

Veripalvelu ei saa taloudellista tukea yhteiskunnalta tai muilta toimijoilta, lukuun ottamatta eräitä tutkimushankkeisiin saatuja apurahoja ja avustuksia. Myöskään Suomen Punaisen Ristin varoja ei käytetä veripalvelutoimintaan.

Mitä yritys tai yhteisö hyötyy yhteistyöstä Veripalvelun kanssa?

Yhteiskuntavastuu

Yhteistyö Veripalvelun kanssa on loistava ja konkreettinen tapa osoittaa yrityksen vastuullisuutta sekä tukea yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa, samalla potilaita auttaen.

Maine ja näkyvyys

Veripalvelulla on vahva brändi. Yritys tai yhteisö voi saada positiivista julkisuutta ja mainetta yhteistyöstä Veripalvelun kanssa. Tavoitamme 18-70 -vuotiaat Suomessa asuvat henkilöt laajasti eri puolilta Suomea Hangosta Rovaniemelle. Verenluovutuspaikoissa kohtaamme vuosittain yli 110 000 ihmistä kasvokkain, digitaalisissa kanavissamme tavoitamme joka kuukausi yli 2 miljoonaa käyttäjää.

Työntekijöiden hyvinvointi

Verenluovutustapahtumiin osallistuminen voi parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja sitoutumista yritykseen. Monille työntekijöille on tärkeää osallistua hyväntekeväisyystoimintaan, ja verenluovutus tarjoaa konkreettisen tavan auttaa muita.

Tiimityö ja yhteisöllisyys

Verenluovutus voi toimia tiimien rakentamisen ja yhteisöllisyyden edistäjänä. Yhdessä tekeminen ja yhteinen tavoite voivat vahvistaa työntekijöiden välistä yhteenkuuluvuutta ja tiimityötaitoja.

Yhteistyön periaatteet

Kumppanin tai yhteistyöyrityksen tulee sitoutua Veripalvelun arvoihin ja Punaisen Ristin periaatteisiin.

Ota yhteyttä

Haluaako yrityksenne vaikuttaa yhteiskunnallisesti tukemalla verenluovuttajien rekrytointia tai Kantasolurekisterin jäsenhankintaa? Ota yhteyttä, niin jutellaan! info@veripalvelu.fi