Liity Kantasolurekisteriin

Kantasolurekisterin liittymislomake ei valitettavasti toimi tällä hetkellä. Ilmoita meille sähköpostiosoitteesi alla olevasta painikkeesta, niin lähetämme sinulle viestin heti, kun liittymislomake toimii. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.

Sinä voit olla hengenpelastaja

Kantasolusiirtoa käytetään esim. leukemiaan sairastuneen viimeisenä mahdollisuutena parantua. Kantasolurekisteriin voi liittyä perusterve 18–35-vuotias.

Testaa, voitko liittyä

Liittyminen onnistuu kotona

  1. Tee nettitesti ja selvitä, voitko liittyä.
  2. Täytä liittymislomake. (Huom! Imoita sähköpostiosoitteesi linkin kautta, niin lähetämme sinulle viestin heti, kun liittymislomake toimii. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa).
  3. Saat liittymisnäytetikut postitse kotiisi. Näytteet otetaan posken sisäpinnalta. Katso ohje.
  4. Olet jäsen!

Kantasolurekisteriin liittyminen onnistuu nyt vaihtoehtoisesti myös Veripalvelu Sanomatalossa!

Vain 2% pääsee luovuttamaan

Kantasolurekisteri on ikään kuin reservi, josta etsitään kudostyypiltä täydellistä ”matchia” kullekin potilaalle. Vuosittain vain 30–60 Kantasolurekisterin jäsentä valikoituu luovuttamaan. He ovat todellisia hengenpelastajia. Sopiva luovuttaja valitaan ensisijaisesti kudostyypin perusteella. Et voi siis liittyä rekisteriin vain auttaaksesi tiettyä potilasta.

Liity Kantasolurekisteriin

Luovuttaminen on turvallista

Esitietokysymyksillä ja kattavilla terveystutkimuksilla varmistetaan, ettei luovuttamisesta aiheudu luovuttajalle haittaa. Luovutukseen ei liity halvaantumisvaaraa. Maltillista selkäkipua tai flunssaoireita voi ilmetä, mutta ne talttuvat yleensä särkylääkkeillä.

Miten luovutus tapahtuu?

Kaikki kulut korvataan

Kantasolujen luovuttamisesta ei makseta palkkiota, mutta luovuttajille korvataan kaikki luovutuksesta aiheutuvat kulut, kuten matka- ja asumiskustannukset sekä ruokailut.

Veripalvelu maksaa rekisteriluovuttajan sairauslomasta aiheutuvan ansionmenetyksen.

Hyvä tietää

Taivas ja helvetti

Istuimme 1,5 vuotiaan tyttäreni ja vaimoni kanssa Lastenklinikalla ja sydän puristi rinnassa kipeämmin kuin koskaan. Tuntui, että oltiin viimeisellä rannalla ilman toivoa paremmasta.

Lue potilaan kokemuksista

Miksi rekisteriin tarvitaan lisää nuoria?

Kantasolurekisteriin toivotaan lisää alle 36-vuotiaita, koska nuorilta luovuttajilta kerätyillä kantasoluilla potilaiden hoitotulokset ovat parhaimmat.

Miksi rekisteriin tarvitaan lisää miehiä?

Biologisista syistä miehet valikoituvat sopiviksi luovuttajiksi naisia useammin. Miehet ovat esimerkiksi keskimäärin naisia isokokoisempia, joten heiltä saa kerättyä kantasoluja enemmän.

Tällä hetkellä miehiä on Kantasolurekisterin jäsenistä vain 30%.

Miksi rekisteriin tarvitaan suomalaisia?

Kantasolujen luovuttajan ja potilaan kudostyyppien on oltava samanlaiset. Monella suomalaisella on sellainen kudostyyppi, joka on yleinen vain Suomessa. Sopivaa auttajaa ei siis välttämättä löydy mistään muualta.

Ainutlaatuiset kudostyyppimme

Miltä kantasolujen luovuttaminen tuntuu?

Kantasoluja luovuttaneista 95% olisi valmis luovuttamaan uudelleenkin.

23-vuotiaana luovuttaneen Jonin mukaan kyseessä on hänen elämänsä paras teko.

Kuuntele Jonin tarina

Sinä voit olla hengenpelastaja!