Tutkijan kädet pitelevät solujen kasvatusalustaa.

Tutkimus

Veripalvelu on monipuolinen tutkimusorganisaatio. Se kehittää ja tutkii nykyisiä ja tulevia valmisteita sekä tuottaa arvokasta tietoa terveydenhuoltoon.

Biopankki

Veripalvelun biopankin tutkimusalueena on terveyden edistäminen sairauksia ennaltaehkäisevien ja tautimekanismeja tunnistavien tutkimuksien avulla. Lisäksi biopankki on erikoistunut verensiirtolääketieteen erityiskysymyksiin.

Tutustu biopankkiin

Veripalvelun tutkimusrahasto

Veripalvelun tutkimusrahasto jakaa apurahoja esimerkiksi lääketieteelliseen sekä tekniikan, hoito-, yhteiskunta- ja terveystaloustieteelliseen tutkimukseen.

Tutustu tutkimusrahastoon

Tieteelliset julkaisut

Veripalvelussa julkaistaan vuosittain kymmeniä tieteellisiä julkaisuja.

Lue julkaisuja
Kumihansikkaisiin puetut kädet pipetoivat biopankkinäytettä.

Verisolututkimus

Potilaille toimitettavat punasolu- ja trombosyyttivalmisteet muodostavat Veripalvelun päätoiminnan, joten niiden tutkimus on luonnollinen osa Veripalvelun tutkimustoimintaa.

Tutkijan käsi asettaa pinseteillä soluampullia rasiaan.

Soluterapiatutkimukset

Soluterapiatutkimuksen painopisteemme on mesenkymaalisen kanta-/stroomasolun biologiassa ja sen kliinisessä käytössä sekä uusissa immunologisissa soluterapioissa.

Kudossopeutuvuustutkimuksiin käytettävää laboratoriolaitteistoa.

Kudossopivuus

Kudossopivuustutkimusten tavoitteena on tutkia ymmärtää niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat kudosten, elinten ja muun biologisen materiaalin siirtojen onnistumiseen.

Ajankohtaista

Minna Mäki on Veripalvelun uusi tutkimusjohtaja.
20.4.2023
Tutkimus

Minna Mäki Veripalvelun tutkimuksen ja tuotekehityksen johtajaksi

Minna Mäki (FT) on nimitetty Veripalvelun tutkimuksesta, tuotekehityksestä ja uusista palveluista vastaavaksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 22.5.2023.

Veripalvelun työntekijöitä ja laitteistoa soluerottelussa.
18.4.2023
Ammattilaiset

Tutustu Veripalvelun vuosikertomukseen 2022

Viime vuoden vuosikertomuksesta löydät Veripalvelun tunnusluvut ja tilastot sekä katsaukset viime vuoden tärkeimpiin muutoksiin ja tapahtumiin. Vuosikertomuksessa on esitelty myös strategiamme sekä henkilöstöä ja taloutta koskevat tiedot.

23.2.2023
Ammattilaiset

Kimmo Porkalle Veripalvelun H.R.Nevanlinna-mitali

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on antanut pronssisen H.R.Nevanlinna-mitalin professori Kimmo Porkalle tunnustuksena hänen ansioistaan Hematologisen biopankin perustajana ja pitkäaikaisena vastuuhenkilönä.

Tutkija laittamassa näytteitä kuoppalevylle.
6.2.2023
Mediatiedote

Veripalvelun tutkimusapurahat 2023 nyt haettavissa

Veripalvelun tutkimusrahaston vuoden 2023 apurahojen haku tutkijoille aukeaa 6.2.2023. Apurahojen tavoitteena on tukea tutkimusta, joka liittyy Veripalvelun nykyisiin ja tuleviin valmisteisiin ja palveluihin. Hakuaika on 6.2.–31.3.2023.