Tutkijan kädet pitelevät solujen kasvatusalustaa.

Tutkimus

Veripalvelu on monipuolinen tutkimusorganisaatio. Se kehittää ja tutkii nykyisiä ja tulevia valmisteita sekä tuottaa arvokasta tietoa terveydenhuoltoon.

Biopankki

Veripalvelun biopankin tutkimusalueena on terveyden edistäminen sairauksia ennaltaehkäisevien ja tautimekanismeja tunnistavien tutkimuksien avulla. Lisäksi biopankki on erikoistunut verensiirtolääketieteen erityiskysymyksiin.

Biopankki tutkijoille

Veripalvelun tutkimusrahasto

Veripalvelun tutkimusrahasto jakaa apurahoja esimerkiksi lääketieteelliseen sekä tekniikan, hoito-, yhteiskunta- ja terveystaloustieteelliseen tutkimukseen.

Tutustu tutkimusrahastoon

Tieteelliset julkaisut

Veripalvelussa julkaistaan vuosittain kymmeniä tieteellisiä julkaisuja.

Lue julkaisuja
Kumihansikkaisiin puetut kädet pipetoivat biopankkinäytettä.

Verisolututkimus

Potilaille toimitettavat punasolu- ja trombosyyttivalmisteet muodostavat Veripalvelun päätoiminnan, joten niiden tutkimus on luonnollinen osa Veripalvelun tutkimustoimintaa.

Tutkijan käsi asettaa pinseteillä soluampullia rasiaan.

Soluterapiatutkimukset

Soluterapiatutkimuksen painopisteemme on mesenkymaalisen kanta-/stroomasolun biologiassa ja sen kliinisessä käytössä sekä uusissa immunologisissa soluterapioissa.

Kudossopeutuvuustutkimuksiin käytettävää laboratoriolaitteistoa.

Kudossopivuus

Kudossopivuustutkimusten tavoitteena on tutkia ymmärtää niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat kudosten, elinten ja muun biologisen materiaalin siirtojen onnistumiseen.

Ajankohtaista

Kolme verenluovuttajaa ojentaa käsiään ja hymyilee kameralle.
22.5.2024
Biopankki

Veripalvelu etsii harvinaisen veriryhmän omaavia – apuna tietokonepohjainen seulontamenetelmä

Erilaisia veriryhmiä on paljon enemmän kuin koulun biologian oppikirjoista tutut kahdeksan perusveriryhmää. Väestörakenteen muuttuessa myös luovuttajien tarve on monimuotoistunut. Veripalvelu etsii…

Kaksi miestä istuu verenluovutuksessa ja juttelee Veripalvelun hoitajan kanssa.
11.4.2024
Ammattilaiset

Tutustu Veripalvelun vuosikertomukseen 2023

Miten Suomen verihuolto toimi vuonna 2023? Tuoreesta Veripalvelun vuosikertomuksesta löydät tunnusluvut ja tilastot sekä katsaukset viime vuoden tärkeimpiin muutoksiin ja tapahtumiin.

Tutkija katsoo mikroskoopin läpi.
8.4.2024
Ammattilaiset

Veripalvelun tutkimusapurahat 2024 nyt haettavissa

Veripalvelun tutkimusrahaston vuoden 2024 apurahojen haku tutkijoille on avautunut. Apurahojen tavoitteena on tukea tutkimusta, joka liittyy Veripalvelun nykyisiin ja tuleviin valmisteisiin ja palveluihin.…

Veripalvelun logo
15.12.2023
Mediatiedote

Jan Koski väittelee CAR T -soluhoidoista

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun projektitutkija, FM Jan Koski väittelee perjantaina 15.12.2023 Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa CAR T-soluhoidon tehostamisesta.