Veripalvelun tutkimusrahasto

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun tutkimusrahasto jakaa apurahoja tieteellisille hankkeille, jotka tukevat Veripalvelun tutkimusstrategian toteutumista eli Veripalvelun nykyisten ja tulevien valmisteiden ja palveluiden tutkimusta ja kehittämistä. Rahoituksella tuetaan Veripalvelun ulkopuolella toimivia tutkimusryhmiä.

Tutkija katsoo mikroskoopin läpi.

Vuonna 2024 tutkimusrahaston apurahojen hakuaika on 5.4.-12.5.2024. Lue tarkemmat tiedot uutisesta. Lue ohjeet apurahan hakemisesta.

Veripalvelun tutkimusrahasto on Suomen Punaisen Ristin perustama rahasto , jonka varojen käytöstä SPR:n hallitus päättää vuosittain Veripalvelun talousarvioprosessin yhteydessä. Jaettavan apurahan suuruuden päättää SPR:n hallitus vuosittain.

Apuraha voidaan myöntää 1ꟷ3 vuodeksi kerrallaan. Monivuotiset rahoitukset myönnetään kokonaisuudessaan ensimmäisen haun yhteydessä, kuitenkin ehdolla, että apurahan saaja osoittaa vuosiraportoinnissaan riittävää edistymistä.

Arviointitoimikunta käsittelee hakemukset ja tekee ehdotukset rahoitettavista hankkeista. Veripalvelun johtokunnan tekemät päätökset apurahojen jakamisesta ilmoitetaan hakemuksessa nimetyille vastuullisille tutkijoille hakuvuoden syksyllä. Myönnetyt apurahat julkistetaan myös tällä verkkosivulla.

Rahoitusta voi hakea tutkimuskuluihin, palkkoihin, henkilökohtaiseksi apurahaksi tai tutkijavierailuun. Suomen Punaisen Ristin, sisältäen Veripalvelun, työntekijät eivät voi hakea tutkimusprojekteihinsa henkilökohtaisia apurahoja tai palkkaa.

Lue lisää vuonna 2023 rahoitetuista tutkimuksista tai katso lista myönnetyistä apurahoista.

Tutkimusrahaston hakemuslomake

Hakukaika 5.4.-12.5.2024.

Hakemuslomake (PDF)

Apurahan saajan ohjeet

Ohje apurahan saajalle (PDF)

Tutkimusrahaston raportointilomake

Raportointilomake (PDF)
Kirjaamo

Hakemusten toimitus

Jukka Partanen

Tutkimusjohtaja