Veripalvelu®-koulutuspalvelut

Koulutamme terveydenhuollon ammattilaisia muun muassa verensiirtotutkimuksiin, verensiirtoihin ja raskaudenaikaisiin veriryhmäimmunisaatioihin liittyen. Järjestämme webinaareja, jotta osallistuminen ympäri Suomen olisi mahdollisimman helppoa. Suosituin koulutuksemme on Verensiirron ABO-verkkokurssi.

Verensiirron ABO -verkkokurssi

Verensiirron ABO on Veripalvelun tuottama ja ylläpitämä turvallisen verensiirron verkkokurssi verihuoltoketjussa toimiville ammattilaisille. Kurssi soveltuu terveydenhuollon oppilaitosten oppimateriaaliksi ja osaksi sairaaloiden iv-lupakoulutusta. Kurssin voi suorittaa suomeksi tai ruotsiksi. Kurssia on ollut mukana tuottamassa verkkokoulutusten asiantuntijayritys MPS Prewise Oy.

Sisältö

Kurssilla esitellään eri verivalmisteiden ominaisuudet, niiden käyttöaiheet sekä valmisteiden tilaamiseen ja oikeaan käsittelyyn liittyvät asiat. Jokaisen jakson lopussa on kysymyksiä tai havainnollistavia tapausselostuksia, joiden avulla voi arvioida osaamistaan. Kurssin suorittamiseen on hyvä varata noin 1–1,5 tuntia. Lopussa on vaihtuvista kysymyksistä koostuva tentti, jonka avulla voi arvioida osaamistaan.

Diplomi

Hyväksytysti suoritetusta tentistä saa diplomin, joka kannattaa tulostaa ja/tai tallentaa itselleen heti. Veripalvelu ei pysty tulostamaan diplomeita käyttäjien puolesta jälkikäteen.

Jos suoritus on voimassa järjestelmässä, diplomin voi tulostaa kirjautumalla kurssille ja toimimalla seuraavasti:

  • Siirry lopputenttiin.
  • Älä aloita tenttiä uudelleen, vaan paina oikealla näkyvästä nuolesta >.
  • Jos olet suorittanut tentin hyväksytysti, pääset sivulle, jolta pystyt tulostamaan/tallentamaan todistuksen itsellesi.
  • Jos tentin suoritus ei ole enää voimassa, se on tehtävä uudelleen.
Käyttäjätunnukseen ja kirjautumiseen liittyvät ongelmatilanteet
Kurssin sisältöön liittyvät yhteydenotot

Oppilaitosyhteistyössä toteutetut verkkokurssit

Veripalvelun asiantuntijat ovat osallistuneet sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö-, ensihoitaja- ja bioanalyytikko-opiskelijoille suunnatun Laadukkaat verensiirrot -verkkokurssin (CampusOnline.fi) sekä lääketieteen kandidaateille suunnatun Verensiirtolääketieteen-verkkokurssin (DigiCampus) toteuttamiseen.

Tilaa koulutusta

Voit tehdä alustavan koulutustilauksen organisaatiollesi alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä tarkempien yksityiskohtien sopimiseksi. Pyydämme tekemään koulutustilaukset hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa.