Ajankohtaista

Veripalvelu aloittaa uudestaan plasmankeräyksen

Veripalvelussa voi pian luovuttaa plasmaa, kun plasmafereesi aloitetaan useamman vuoden tauon jälkeen uudestaan. Euroopassa on pulaa plasmaraaka-aineesta, ja plasmasta valmistettavien lääkkeiden käyttö on kasvussa. Plasmaa voi luovuttaa tammikuussa avautuvassa Veripalvelun uudessa Jumbo-Flamingon toimipisteessä.

Miesten välisestä seksistä aiheutuva verenluovutusrajoitus poistuu 4.12.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean antama määräys seksikäyttäytymiseen liittyen otetaan käyttöön verenluovutuksessa 4.12.2023. Määräys muuttaa valintakriteerejä niin, että erillinen miesten väliseen seksiin liittyvä verenluovutusrajoitus poistuu.

Hengenpelastajaliigassa saavutettiin 1000 luovutuksen raja

Hengenpelastajaliigan viides kausi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä verenluovutuskisa on aktivoinut Mestis-yhteisöä ja joukkueiden kannattajia luovuttamaan verta jo 1028 kertaa.

Veripalvelun johtokuntaan uusia jäseniä

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun johtokuntaan on nimitetty 1.11.2023 alkaen uusiksi jäseniksi Ruut Rissanen, Anna Maksimainen ja Minttu Viitanen. Nimitykset teki Suomen Punaisen Ristin hallitus.

Verenluovutusbussi starttaa pääkaupunkiseudulla

Verta voi pian luovuttaa Veripalvelun toimipisteiden ja verenluovutustilaisuuksien lisäksi myös aivan uudenlaisessa ympäristössä, Verenluovutusbussissa. Varta vasten verenkeräykseen suunniteltu linja-auto kiertää pääkaupunkiseudulla, ja se tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tavoittaa verenluovuttajia.

Markku-liiton Luovutusvoittajat-kisa auttoi tuhansia potilaita

Suomalaisen Markku-liiton ideoimassa Luovutusvoittajat-kisassa luovutettiin verta peräti 2425 kertaa! Tämä on hieno saavutus, ja haluamme osoittaa kiitokset kaikille verenluovuttajille ja tietysti Markku-liitolle, joka on puhunut vahvasti verenluovutuksen puolesta.

Uusi sovellus tuo veriryhmätiedon verenluovuttajan puhelimeen

Veripalvelun uusi mobiilisovellus tuo verenluovutustiedot helposti luovuttajien saataville. Ensivaiheessa sovelluksesta löytyvät muun muassa tiedot seuraavasta mahdollisesta luovutusajankohdasta, aiemmista luovutuksista, hemoglobiiniarvoista ja veriryhmästä.

Vuoden 2023 joulunajan neuvolanäytelähetykset

Toivomme, että ennen joulua otettavat raskaudenaikaiset veriryhmävasta-ainetutkimusnäytteet olisivat Veripalvelussa juhlapyhistä johtuen viimeistään perjantaina 22.12.2023.