Tarinat

Selma selätti leukemian

Laura Erikssonin ja Timo Savinaisen perheessä on tänä syksynä iloittu tavallistakin enemmän esikoulun alkamisesta ja lasten kavereiden kyläilyistä. Kun takana on kaksi ja puoli vuotta Selma-tyttären leukemiahoitoja, ihan tavallinen lapsiperhearki on juhlaa.

Kolmas kerta toden sanoi

Nurmijärveläinen Roberto Battilana lähti luovuttamaan verta päästäkseen eroon neulakammostaan. Se onnistui niin hyvin, että Battilanasta tuli myös kantasoluluovuttaja.

Keskosperheen vastalahja

Outi ja Frank Granrothin kaksoset Eero ja Märta painoivat yhteensä alle puolitoista kiloa syntyessään raskausviikolla 24. Ensimmäisten elinkuukausiensa aikana keskoset tarvitsivat verenluovuttajilta saatuja punasoluja. Kiitoksena kaksosten hyvästä hoidosta Outi ja Frank kävivät luovuttamassa verta - seuraavien keskosten hyväksi.

Riikka selvisi synnytyksestä verenluovuttajien avulla

Esikoisen synnytyksen yhteydessä tapahtunut massiivinen verenvuoto oli traumatisoiva kokemus Riikka Ikoselle 11 vuotta sitten. Ikonen on ikuisesti kiitollinen verenluovuttajille, joiden avulla hän selvisi, tervehtyi ja on nyt kolmen terveen tytön äiti.

Henry Liukko-Sipin kolumni: Taivas ja Helvetti

Istuimme 1,5 vuotiaan tyttäreni Lainan ja vaimoni Kirstin kanssa nelisen vuotta sitten Lastenklinikalla ja sydän puristi rinnassa kipeämmin kuin koskaan, tuntui että oltiin viimeisellä rannalla ilman toivoa paremmasta.

Verisoluista puhtia pienen maksasyöpäpotilaan paranemiseen

Vuonna 2015 kuvatulla videolla Hugo on hymyilevä vauva, joka opettelee konttaamaan – sairaalassa. Neljä vuotta maksasyöpädiagnoosin ja rankkojen hoitojen jälkeen vauvasta on kasvanut tavallinen villi poika, joka tuntee nimeltä ainakin kuusi eri dinosaurusta.

Verta, hikeä ja kilometrejä pienten puolesta

Team Rynkeby – God Morgon -pyöräilijät tekevät hyvää urakalla. Pohjoismaissa ja Saksassa perustetut joukkueet treenaavat koko pitkän syksyn, talven ja kevään, ja keräävät samalla lahjoituksia syöpää sairastavien lasten hoitoon ja tutkimukseen. Keskikesällä pyöräillään viikossa Pariisiin. Helsingin joukkue ehti ennen kesän huipentumaa myös luovuttamaan verta.

Kun henkeni pelastui

Päivi Syväsola otti ensimmäisen tatuointinsa Veripalvelun järjestämässä Blood Tattoo -tapahtumassa 2.2.2019. Hän olisi kuollut vuonna 1958 reesuslapsena, jollei hän olisi päässyt heti verensiirtoon. Lue Päivin kirjoittama tarina ja katso videohaastattelu.

Elinsiirto ja kantasolusiirto samassa perheessä

Pielavedellä Pohjois-Savossa asustaa kiitollinen pariskunta, joka on ehkä ainoa laatuaan Suomessa. Molemmat ovat nimittäin saaneet uuden mahdollisuuden elämään, kiitos elin- ja kudossiirron. Juhan pelasti tuntematon kantasoluluovuttaja, Kirsi puolestaan sai uuden munuaisen.

Emille sai kantasoluja isoveljeltään

Lisääntyneen maahanmuuton myötä suomalaissairaaloissa hoidetaan yhä enemmän veritauteja, joita ei esiinny kantaväestöllä. Oulussa asuva 2-vuotias Emille Nyembo sairastaa sirppisolusairautta. Pieni poika on tarvinnut kymmeniä pusseja verta ja kantasolusiirron, mutta hoito ei ole vielä purrut toivotulla tavalla.