Nyheter

Plasmagivningar började vid Blodtjänst

Blodtjänst har återupptagit insamlingen av plasma efter ett uppehåll på flera år. Plasma kan ges på Blodtjänsts verksamhetsställe i Vanda vardagar kl 11-17.

Julens öppettider vid Blodtjänst

I år infaller julafton på ett veckoslut. Fredagen den 22 december kan man ge blod på Blodtjänsts fasta verksamhetsställen och vid blodgivningstillfällen i Hyvinge, Borgå, Loimaa, Birkala och Esse. Följande blodgivningsmöjlighet är på annandag jul 26.12.

Ingen blodgivning på självständighetsdagen

Blodtjänst håller stängt på självständighetsdagen den 6 december. De helgdagar som infaller på vardagar ökar behovet av blodgivare under andra dagar eftersom patienterna behöver blodprodukter oavsett helger.

Blodtjänst återupptar insamlingen av plasma

Snart kommer det att vara möjligt att ge plasma på Blodtjänst när plasmaferes återupptas efter ett uppehåll på flera år. Det råder brist på plasmaråvara i Europa och användningen av läkemedel som framställs av plasma ökar. Från januari kan man ge plasma på Blodtjänsts nya verksamhetsställe i köpcentret Jumbo-Flamingo.

Säsong fem av Livräddarligan startar

Kommer Jokerit att utmana serieledaren TUTO? Den femte säsongen av Mestis och Blodtjänsts Livräddarligan startar den 21 september 2023. I år kommer blodgivningstävlingen att ha en ny utmanare när Jokerit deltar för första gången.