Haku Menu

Moninkertaista apusi

Kerro verenluovutuksesta tai veren saamisesta sosiaalisessa mediassa vai verkkosivuillasi. Jaa kuvasi, kiitoksesi tai tarinasi käyttäen esimerkiksia seuraavia hashtageja: #ojennakätesi, #verenluovutus, #minunlahjani, #veriyhdistäämeitä ja #hengenpelastaja.

 

Näin autat:


1. Jaa somessa (Instagram, Twitter, Facebook, Youtube) verenluovutukseen tai veren saamiseen liittyvä tarinasi tai tekosi sanoin, kuvin ja videolla. Jos sinä itse tai läheisesi on tarvinnut verta, voit kertoa, miltä tuntui vastaanottaa lahja tuntemattomalta. Voit myös kannustaa muita luovuttamaan, vaikket voisi itse luovuttaa.

2. Lisää julkaisuihisi #ojennakätesi, #verenluovutus, #veriyhdistäämeitä, #minunlahjani tai #hengenpelastaja. Instagramiin laitetut kuvat pyörivät Veripalvelun verkkosivuilla sekä veripalvelutoimistojen infonäytöillä.

3. Haasta myös ystäväsi, perheesi ja työkaverisi mukaan puhumaan verenluovutuksen puolesta.

4. Lisää automaattisesti päivittyvä veritilannebarometri omille tai yhteisösi / työpaikkasi verkkosivuille.

Ohjeet lisäämiseen:

Upotuskoodi pysty:
<iframe src="https://www.veripalvelu.fi/_layouts/15/innofactor.veripalvelu.web/veribarometriNew.aspx?orientation=vertical&key=mediapaate&delay=5&iframe=1" frameborder="1" height="400" width="300"></iframe>

Upotuskoodi, vaaka:
<iframe src="https://www.veripalvelu.fi/_layouts/15/innofactor.veripalvelu.web/veribarometriNew.aspx?orientation=horizontal&key=mediapaate&delay=5&iframe=1" frameborder="1" height="300" width="400"></iframe>

Height määrittää mainoksen korkeuden ja width leveyden.

Miksi verenluovutuksesta puhuminen on tärkeää?

Joka arkipäivä tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa, jotta Suomen sairaaloissa voidaan turvata verivalmisteiden tasainen riittävyys potilaille

Suomessa on tähän saakka riittänyt verenluovuttajia hyvin. Uusia verenluovuttajia tarvitaan kuitenkin jatkuvasti, sillä osa luovuttajista joutuu lopettamaan verenluovutuksen esimerkiksi täytettyään 71 vuotta tai sairauden takia. Jatkuvan verentarpeen turvaaminen ei ole siis itsestäänselvyys.

Juuri sinä voit osallistua auttamisen ketjuun. Vaikka et itse voisi luovuttaa verta, voit aina kannustaa ja haastaa muita luovuttamaan verta - samalla moninkertaistat apusi!