Haku Menu

Auta kannustamalla muita

Kerro verenluovutuksestasi tai kantasolujen luovutuksesta, tai jaa kiitoksesi luovuttajille sosiaalisessa mediassa. Jaa kuvasi tai tarinasi käyttäen esimerkiksia seuraavia hashtageja: #ojennakätesi, #verenluovutus, #veripalvelu, #hengenpelastaja, #kantasolurekisteri tai #soluistaelämää.

​​​Näin autat:

1. Jaa tarinasi. 

Kerro luovuttamiseen liittyvä kokemuksesi tai tarinasi verivalmisteiden vastaanottajana. Jos olet valmis olemaan haastateltavana julkaisuissamme, ota yhteyttä info (at ) veripalvelu.fi. Lue täältä luovuttajien ja potilaiden tarinoita.

2. Merkitse Veripalvelu mukaan

Lisää somejulkaisuihisi #ojennakätesi, #verenluovutus, #hengenpelastaja, #veripalvelu, #veriryhmä, #kantasolurekisteri tai #soluistaelämää. 

Merkitse myös @veripalvelu ja/tai oman veripalvelutoimistosi tili, esim. @veripalvelu_tampere. Jaamme stoorejanne mielellämme!

3. Lisää veritilannebarometri omille tai tai yhteisösi / työpaikkasi verkkosivuille.

Ohjeet automaattisesti päivittyvä barometrin lisäämiseen:

Upotuskoodi pysty:
<iframe src="https://www.veripalvelu.fi/_layouts/15/innofactor.veripalvelu.web/veribarometriNew.aspx?orientation=vertical&key=mediapaate&delay=5&iframe=1" frameborder="1" height="400" width="300"></iframe>

Upotuskoodi, vaaka:
<iframe src="https://www.veripalvelu.fi/_layouts/15/innofactor.veripalvelu.web/veribarometriNew.aspx?orientation=horizontal&key=mediapaate&delay=5&iframe=1" frameborder="1" height="300" width="400"></iframe>

Height määrittää mainoksen korkeuden ja width leveyden.


Miksi verenluovutuksesta tai Kantasolurekisteristä puhuminen on tärkeää?

Joka arkipäivä tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa, jotta Suomen sairaaloissa voidaan turvata verivalmisteiden tasainen riittävyys potilaille.

Suomessa on tähän saakka riittänyt verenluovuttajia hyvin. Uusia verenluovuttajia tarvitaan kuitenkin jatkuvasti, sillä osa luovuttajista joutuu lopettamaan verenluovutuksen esimerkiksi täytettyään 71 vuotta tai sairauden takia. Jatkuvan verentarpeen turvaaminen ei ole siis itsestäänselvyys.

Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa. Kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut keinot on käytetty. Veripalvelu ylläpitää Suomen Kantasolurekisteriä, jossa on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa veren kantasoluja niitä tarvitseville potilaille. 

Juuri sinä voit osallistua auttamisen ketjuun. Vaikka et itse voisi luovuttaa verta tai liittyä Kantasolurekisteriin, voit aina kannustaa ja haastaa muita!