Verenluovuttajien apua tarvitaan tavallista enemmän tulevina viikkoina

Vappu- ja helatorstaiviikoilla Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna vain neljänä päivänä. Luovuttajia tarvitaan tavallista enemmän aukiolopäivinä, jotta apu potilaille saadaan varmistettua joka päivä.

Nuori potilas istuu sairaalasängyllä sairaalavaatteissa ja katsoo kameraan.

Juuri nyt on tärkeää, että verenluovuttajia saadaan runsaasti liikkeelle lähipäivinä ja -viikkoina. Toukokuu on Veripalvelulle perinteisesti haastava kuukausi, sillä siihen ajoittuu useita arkipyhiä, jolloin verenluovutuspäiviä on normaalin viiden sijaan ainoastaan neljä.

Toukokuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovatkin erinomainen ajankohta tulla auttamaan potilaita luovuttamalla verta!

Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna vappuviikolla maanantaina 29.4., tiistaina 30.4., torstaina 2.5. sekä perjantaina 3.5. (ks. toimipisteiden aukioloajat). Vappuaattona 30.4. suljemme poikkeuksellisesti klo 17.

Seuraavalla eli helatorstaiviikolla verenluovutus on mahdollista maanantaina 6.5., tiistaina 7.5., keskiviikkona 8.5. sekä perjantaina 10.5.

Verenluovutusta ei siis ole vappupäivänä 1.5. eikä helatorstaina 9.5.

Muistathan, että Veripalvelussa voi myös luovuttaa plasmaa tai verihiutaleita afereesiluovutuksessa Jumbo-Flamingon toimipisteessä!

Varaa aika verenluovutukseen: veripalvelu.fi/ajanvaraus. Verenluovuttajat ovat tervetulleita kysymään myös ilman ajanvarausta, onko vapaita aikoja luovutukseen.

 

Viimeksi päivitetty: 26.04.2024