Omien tietojen hallinta

Kun tulet ensimmäistä kertaa verenluovutukseen, tallennamme tietosi verenluovuttajarekisteriin. Tietoja tarvitaan verivalmisteiden jäljitettävyyden vuoksi. Jos annat luvan, käytämme niitä myös lähettääksemme sinulle kutsuja ja ajankohtaista tietoa verenluovutuksesta.

Löydät tiedot veriryhmästäsi, edellisistä luovutuskerroistasi sekä hemoglobiinin mittaustuloksistasi Luovuttajan sovelluksesta. Voit ladata sen maksutta sovelluskaupoista.

Verenluovuttajien infonumero

Maksuton luovuttajainfo palvelee numerossa 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17).

Soita numeroon, jos sinulla on kysyttävää verenluovutuksesta, haluat muuttaa yhteystietojasi tai sairastut luovutuksen jälkeen.

Lue lisää: Luovutuksen jälkeen

Haluatko muuttaa tietojasi?

Tällä lomakkeella voit päivittää yhteystietosi.

Päivitä yhteystietosi

Laske, milloin voit luovuttaa

Laskurin avulla voit tarkistaa seuraavan mahdollisen luovutuspäivän.

Laskuriin

Kutsut verenluovutukseen

Veripalvelu kutsuu verenluovuttajia verenluovutukseen veren tarpeen mukaan. Toivomme, että pidät yhteystietosi ajan tasalla, jotta tavoitamme sinut! On hienoa, jos pääset luovutukseen, kun saat kutsun.

Olet tervetullut verenluovutukseen myös ilman kutsua. Verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä läpi vuoden, noin 700 päivässä.

Näin annat kutsu- ja tiedotusluvan

Kun tulet verenluovutukseen, tarkista ja täydennä yhteystietosi hoitajan kanssa.
Voit antaa kutsu- ja tiedotusluvan myös soittamalla verenluovuttajien maksuttomaan infonumeroon, puh. 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17).

Tekstiviestikutsu

Ensisijainen kutsutapamme on tekstiviesti, ja toivommekin, että annat meille luvan niiden lähettämiseen. Kutsumme verenluovuttajia kaikkiin toimipisteisiimme mm. ajanvaraustilanteen ja verivalmisteiden varastotilanteen mukaisesti.

Tekstiviestikutsut tulevat lähettäjältä Veripalvelu. Lähettäjätunnus on suojattu eli nimellä Veripalvelu tulevat viestit tulevat varmasti meiltä.

Sähköposti tuo myös uutiskirjeen perille

Kutsumme verenluovuttajia myös sähköpostitse verenluovutukseen. Tarkistathan, että meillä on voimassa oleva sähköpostiosoitteesi! Sähköposti on nopea ja edullinen tapa kutsua verenluovuttajia.

Saat myös verenluovuttajien uutiskirjeen noin kerran kuussa. Tiedotamme uutiskirjeellä veritilanteesta, muutoksista verenluovutustoiminnassa sekä muista ajankohtaisista ja hyödyllisistä asioista.

Kutsuminen soittamalla

Kutsumme luovuttajia puhelimitse silloin, kun verta tarvitaan kiireellisesti vaikkapa määrättyä potilasta varten tai ajanvarauskalenterissamme on paljon vapaita aikoja.

Osa säännöllisistä luovuttajista on antanut luvan tehdä verestään tavallista tarkemmat määritykset. Kutsumme heitä puhelimitse, kun potilas tarvitsee jotakin erikoisvalmistetta. Varmistathan että meillä on puhelinnumerosi, jotta voimme kutsua sinut verenluovutukseen nopeasti juuri silloin, kun sinua eniten tarvitaan.

Postikortti tai kirje muistuttaa ja tiedottaa

Tiedotamme postikortilla tai kirjeitse muun muassa paikkakunnallasi järjestettävistä verenluovutustilaisuuksista sekä mahdollisista muutoksista verenluovutustoiminnassa.

Kutsu- ja tiedotusluvan peruutus

Jos haluat perua antamasi kutsu- ja tiedotusluvan tai muuttaa kutsutapoja, soita maksuttomaan luovuttajainfoomme p. 0800 05801 (arkisin klo 8–17) tai ilmoita siitä luovutuspaikalla.

Verenluovuttajien tietojen säilytys

Laki velvoittaa Veripalvelua keräämään ja säilyttämään tietoja verenluovuttajasta lain määrittämän ajan. Kaikkien verenluovuttajien tiedot säilytetään Veripalvelun ylläpitämässä verenluovuttajarekisterissä.

Verenluovuttajarekisterin tietosuojaselosteesta pääset tutustumaan tarkemmin siihen, mitä tietoja keräämme ja kuinka niitä säilytetään.