Veripalvelun työpaikkasertifikaatti ilman logoa.

Luovuta verta työajalla

Saako työpaikallanne luovuttaa verta työajalla? Veripalvelun työpaikkasertifikaatti on konkreettinen tapa auttaa potilaita ja osoittaa yhteiskuntavastuuta.

Mari Venho työskentelee Muratalla laiteinsinöörinä ja on aktiivinen verenluovuttaja.

Työnantajan tarjoama aika verenluovutukseen luo hyvää yhteishenkeä

Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla on yksi Muratan vapaaehtoistyön muodoista. Laiteinsinööri Mari Venho on aktiivinen verenluovutuksen puolestapuhuja- ja toimija yrityksessä.

Lue Muratan tarina
Marika Nöjd ja Armi Laine työskentelevät Tallink Siljalla.

Tallink Siljalla verenluovutus työajalla on vakiintunut käytäntö

Viestintäjohtaja Marika Nöjd ja viestintäasiantuntija Armi Laine käyvät molemmat säännöllisesti luovuttamassa verta. Tallink Siljalla on saanut luovuttaa verta työajalla jo 11 vuoden ajan.

Lue Tallink Siljan esimerkki
Tarja Katajamäki on verenluovutusaktiivi Ruokavirastolla.

Ruokavirastossa verenluovutus on arvokas auttamisen muoto

Ruokavirastolla on oma veriryhmä, joka on luovuttanut vuoden 2022 aikana 77 kertaa. Tarja Katajamäki toimii verenluovutusporukan yhteyshenkilönä.

Lue Ruokaviraston esimerkki

Mistä Verenluovutus työajalla -sertifikaatissa on kyse?

Veripalvelun työpaikkasertifikaatti on merkki, jolla organisaatio kertoo, että sen työntekijöiden on mahdollista luovuttaa verta työajalla.

Sertifikaatti

1. antaa yrityksille ja muille organisaatioille uuden tavan osoittaa yhteiskuntavastuuta
2. mahdollistaa entistä useammalle ihmiselle verenluovutuksen työajan puitteissa

Tavoitteemme on sertifikaatin avulla aktivoida entistä useampia ihmisiä luovuttamaan verta. Toivomme, että sertifikaatin lanseerauksen myötä yhä useammat yritykset mahdollistaisivat verenluovutuksen työajalla.

Mitä työnantaja hyötyy sertifikaatista?

Yrityksille ja muille organisaatioille sertifikaatti on yksi tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta ja auttamisen kautta tapahtuvaa merkityksellisyyden kokemusta. Samalla sertifikaatti toimii osana yritysten vastuullista brändiä ja työnantajakuvaa.

Aikatauluhaasteet voivat olla verenluovutuksessa käymisen esteenä etenkin monilla työssä käyvillä. Verenluovutus työajalla -sertifikaatti tarkoittaa sekä yrityksille että niiden työntekijöille mahdollisuutta olla mukana auttamassa potilaita. Organisaatio saa käyttöönsä sähköisen sertifikaatin, jonka se voi liittää esimerkiksi verkkosivuilleen.

Onko sertifikaatissa vuosimaksua?

Ei ole. Verenluovutus työajalla -sertifikaatin käyttöönotosta ei tarvitse maksaa mitään. Otamme ilolla vastaan kaikki uudet työpaikkasertifikaatin käyttäjät!

Kontrolloiko Veripalvelu sertifikaatin käyttöä?

Emme erikseen kontrolloi sertifikaatin käyttöä. Työpaikka voi itse päättää verenluovutuksessa käyntien yksityiskohdista, esimerkiksi kuinka monta kertaa vuodessa työaikaa tähän on mahdollista käyttää.

Miten sertifikaatin saa käyttöönsä?

Ehtona sertifikaatin käytölle on verenluovutuksen mahdollistaminen työajalla. Organisaatiot voivat itse päättää tarkemmista reunaehdoista luovutuksessa käyntien suhteen.

Sertifikaatti on sähköinen ja se on ladattavissa aineistopankistamme. (Huom! Aineistopankkiimme ei tarvitse tunnuksia. Logot löytyvät kohdasta Aineistot-Logot-Työpaikkasertifikaatti). Voit myös kopioida kuvan tältä verkkosivulta käyttöönne.

Näin organisaatio voi ottaa käyttöön Verenluovutus työajalla -sertifikaatin:

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä työpaikan yhteystiedot
• Lataa sertifikaatti aineistopankistamme tai kopioi kuva verkkosivuilta tältä sivulta
• Vie sertifikaatti omille verkkosivuille
• Muista kertoa verenluovutusmahdollisuudesta työntekijöille esimerkiksi intrassa – ja muille somessa, esim. LinkedInissä

 

Lue myös:

Tarjoamme vähintään neljän hengen porukoille tarvittaessa maksuttoman edestakaisen taksikyydin.

Oletko kiinnostunut järjestämään verenluovutustilaisuuden työpaikallanne?

 

Veripalvelun työpaikkasertifikaatti