Fintrafficilla verenluovutus on välittämistä

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic ohjaa, valvoo sekä varmistaa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta maalla, merellä ja ilmassa. Työyhteisössä on useita aktiivisia verenluovuttajia. Fintrafficin oma Luovuttajaryhmä perustettiin maaliskuussa 2021, ja vuonna 2024 käyttöön otettiin mahdollisuus luovuttaa verta työajalla.

Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin valvomon työntekijä työssään.

”Olemme todella ylpeitä aktiivisista Fintrafficin verenluovutusryhmän jäsenistä, jotka ovat saavuttaneet Luovuttajaryhmien platinatason ja auttaneet näin potilaita”, toteaa Fintrafficin työhyvinvointipäällikkö Heikki Silvennoinen.

Fintrafficilla verenluovutus korvataan työajaksi terveystarkastuksen tapaan enintään kaksi kertaa vuodessa. Vuorotyöntekijät voivat luovuttaa verta vapaa-ajallaan ja kirjata luovutuksesta työaikaa työaikapankkiinsa. Toimistotyössä työskentelevät voivat luovuttaa verta heille sopivimpaan aikaan.

Verenluovutusmahdollisuuksista kerrotaan säännöllisesti yhtiön intranetissä ja muissa sisäisen viestinnän kanavissa. Henkilöstöä opastetaan myös verenluovutuksen jälkeisistä varoajoista etenkin liikenteenohjaustyössä.

”Yksi Fintrafficin arvoista on välittäminen. Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla madaltaa kynnystä toimia Fintrafficin arvojen mukaisesti. Jatkossa harkitsemme myös Verenluovutusbussin vierailuja toimipisteillemme. Haluamme työnantajana tukea vastuullista toimintaa ja välittämistä monin eri tavoin”, kertoo Fintrafficin henkilöstöjohtaja Hanna Hovi.

Viimeksi päivitetty: 25.04.2024