Haku Menu

Hengenpelastajan mobiilisovellus

Suomen Punaisen Ristin mobiilisovelluksen avulla voi tarkistaa veritilanteen, ensiapuohjeet ja pitää kirjaa omista luovutuksista. Sovellus on saatavilla Android-puhelimiin ja -tabletteihin. iOS-version toimivuus on epävakaa.

HUOM! Mobiilisovellus päivittyy kesän 2019 aikana. Uuteen versioon jää vain sovelluksen tärkeimmät palvelut. Jos olet kirjannut omat verenluovutustietosi sovellukseen, otathan tiedot talteen ennen päivitystä, sillä ne poistuvat. Lue lisää

Mobiilipalvelun verenluovutusosiossa on mm.

- ajantasainen veritilanne
- testi, voitko luovuttaa verta juuri nyt
- verenluovutuspaikkojen aukioloajat reittikarttoineen
- muistutuspalvelu seuraavasta mahdollisesta luovutuspäivästä tai verenluovutustilaisuudesta 
- Veripalvelun uutiset ja Facebook-päivitykset

Mobiilipalvelusta löytyvät myös ajantasaiset ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle. Sovelluksesta löytyy 112-helpposoitto- sekä paikannuspalvelu hätätilanteisiin. Sovelluksen avulla voit myös lisätä lähiomaisesi yhteystiedot puhelimen lukitusnäyttöön (ICE-kontakti). 

Sovellus löytyy sovelluskaupoista esimerkiksi hakusanoilla Punainen Risti, SPR, Veripalvelu ja Hengenpelastajan mobiilisovellus.

Huom! Sovelluksen päivitys ja puhelimen vaihto tyhjentävät luovutushistoriaan kirjaamasi tiedot, joten tiedot kannattaa kirjata ylös ennen päivitystä / vaihtoa.

  Lataa Punainen Risti -sovellus Android-laitteille Google Playsta

Mitä oikeuksia sovellus tarvitsee ja miksi?

1. Puhelimen/ yhteystietojen käyttö

- 112-hätäsoitto-palvelu tarvitsee oikeudet puhelin sovellukseen, jotta nopea soitto hätäkeskukseen onnistuu 
- ICE-kontaktin lisääminen tarvitsee oikeuden yhteystietoihin, jotta kontaktin valitseminen onnistuu näppärästi sovelluksen kautta ilman manuaalista kirjoittamista.

2. Sijaintitietojen käyttö

- 112-hätäsoitto-palvelu käyttää sijaintitietoa osoitteen ja koordinaattien etsimiseen automaattisesti hätätilanteessa

- Veripalvelu-osiossa hyödynnetään sijaintitietoa luovutuspaikan löytämisen helpottamiseksi

3. Tekstiviesti-toiminnon käyttö

- Lahjoitukset Punaiselle Ristille tehdään sovelluksen tekstiviestipalvelun avulla => veloitetaan operaattorilaskutuksella käyttäjän puhelinlaskulla