Ajankohtaista

Veripalvelussa tehdään vaikeiden palovammojen hoitoon innovatiivista soluvalmistetta

Veripalvelun solutuotantokeskuksessa on tauon jälkeen käynnistetty niin kutsutun autologisen keratinosyyttivalmisteen tuotanto. Kyseessä on palovammojen ja kroonisten haavojen hoitoon tarkoitettu, vaurioituneelle iholle suihkutettava erikoisvalmiste. Valmiste on yhdistelmä potilaan omia, eristettyjä ihosoluja ja kudosliimaa.

Asiakaskysely: Terveydenhuollon ammattilaisilla vahva luottamus Veripalveluun

Terveydenhuollon ammattilaisten luottamus Veripalvelun tuotteisiin ja palveluihin sekä kykyyn huolehtia verivalmistehuollosta myös poikkeusaikana on pysynyt erinomaisella tasolla. Sairaalat arvostavat erityisesti Veripalvelulta saamaansa hyvää asiakaspalvelua, apua ongelmatilanteissa sekä koulutustarjontaa.

Verenluovutus muutti Vantaalle – tavoitteena saada lisää uusia luovuttajia

Verenluovuttajat pääsevät ojentamaan kätensä 15.1.2024 alkaen Veripalvelun uudessa toimipisteessä Vantaalla, kauppakeskus Jumbo-Flamingossa. Uuden, pysyvän sijainnin myötä Veripalvelu pyrkii olemalla läsnä siellä, missä ihmiset liikkuvat sekä samalla laajentamaan luovuttajakuntaa.

Ennätysmäärä potilaita saanut avun Kantasolurekisterin kautta

Vuoden 2023 aikana jo 66 Suomen Kantasolurekisteriin kuuluvaa vapaaehtoista on luovuttanut kantasoluja tuntemattomalle potilaalle. Luovutusten määrä on kasvanut vuoden takaisesta jopa 53 %, sillä vuonna 2022 luovutuksia oli 43. Kantasolusiirrolla hoidetaan vaikeita veritauteja, kuten leukemiaa, sairastavia potilaita. Kyseessä on aina potilaan viimeinen mahdollisuus parantua.

Jan Koski väittelee CAR T -soluhoidoista

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun projektitutkija, FM Jan Koski väittelee perjantaina 15.12.2023 Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa CAR T-soluhoidon tehostamisesta.