Haku Menu

GeneRISK

GeneRISK-tutkimuksessa tutkitaan sydän- ja verisuonitautien perinnöllisiä riskitekijöitä. Tutkimuksessa tehdään laaja terveys- ja elintapatietokysely etukäteen, mitataan verenpaine, pituus, paino ja vyötärönympärys ja otetaan paastoverinäytteitä. Näytteitä tallennetaan myös biopankkiin. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten genomitietoa (tietoa perimästä) voidaan kerätä, analysoida ja tulkita niin, että siitä on hyötyä perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa sekä yksilölähtöisessä sairauden ennaltaehkäisyssä. Tutkimuksessa pyritään myös ymmärtämään miten genomitiedon ja siihen pohjautuvien riskinarvioiden saaminen vaikuttaa ihmisten terveyskäyttäytymiseen, ja siten sairauksien ennaltaehkäisyyn. Tutkimukseen osallistuville tarjotaan mahdollisuus saada tietoa henkilökohtaisesta sydän- ja verisuonitautien riskistään.
Lue lisää GeneRISK-tutkimuksesta.

GeneRISK-tutkimushanketta koordinoi Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM) ja siinä on mukana useita terveydenalan toimijoita. Yhteensä tutkimukseen rekrytoidaan 15 000 suomalaista. Veripalvelu pyrkii saamaan 5000 tutkittavaa kahden vuoden aikana. Tutkimukseen osallistuvien 45–65 -vuotiaiden verenluovuttajien mittaukset ja tutkimusnäytteiden kerääminen toteutetaan Kivihaan veripalvelutoimistossa arkiaamuisin ennen verenluovutuksen aukeamista.

GeneRISK-tutkimushankkeen tiedonkeräys toteutetaan välillä 1.3.2015–30.6.2018. Tutkittavien rekrytointi Veripalvelussa alkaa 12.2.2015. Verenluovuttajien terveystutkimukset ovat yksi osa Veripalvelun tutkimusstrategiaa. Tutkimukset kuuluvat Tekesin rahoittamaan SalWe-tutkimusohjelmaan.


 


Haluatko osallistua GeneRISK-tutkimukseen?

1. Lue alla oleva tiedote, kutsu ja suostumuslomake huolellisesti.
2. Täytä henkilökohtainen kyselylomake my.generisk.fi
3. Varaa aika terveystarkastukseen Veripalvelussa: ajanvaraus

 Tiedote tutkittavalle

 Kutsu tutkimukseen

 Tutkittavan suostumus