Kantasolurekisteri

Kantasolusiirre auttoi Marttaa

Martta on suloinen, reipas ja huumorintajuinen 10-vuotias tyttö, joka on viettänyt jo elämänsä alkumetreillä paljon aikaa sairaalassa. Takana on useita leikkauksia ja sairaalahoitoa vaativia infektioita.

Tuntematon antoi uuden elämän

Kun Ronja Brenner 11-vuotiaana sairastui akuuttiin leukemiaan, oli selviytymisessä kyse vain minuuteista. Ahvenanmaalla kasvanut nuori nainen on ikuisesti kiitollinen kantasoluluovuttajalleen, joka mahdollisti eläinten täyttämän arjen jatkumisen.

Erilainen uusivuosi

Lääketieteen opiskelija Antti Lehtinen sai kutsun kantasoluluovuttajaksi uudenvuodenaattona 2019.

Kolmas kerta toden sanoi

Nurmijärveläinen Roberto Battilana lähti luovuttamaan verta päästäkseen eroon neulakammostaan. Se onnistui niin hyvin, että Battilanasta tuli myös kantasoluluovuttaja.

Henry Liukko-Sipin kolumni: Taivas ja Helvetti

Istuimme 1,5 vuotiaan tyttäreni Lainan ja vaimoni Kirstin kanssa nelisen vuotta sitten Lastenklinikalla ja sydän puristi rinnassa kipeämmin kuin koskaan, tuntui että oltiin viimeisellä rannalla ilman toivoa paremmasta.

Verisoluista puhtia pienen maksasyöpäpotilaan paranemiseen

Vuonna 2015 kuvatulla videolla Hugo on hymyilevä vauva, joka opettelee konttaamaan – sairaalassa. Neljä vuotta maksasyöpädiagnoosin ja rankkojen hoitojen jälkeen vauvasta on kasvanut tavallinen villi poika, joka tuntee nimeltä ainakin kuusi eri dinosaurusta.

Elinsiirto ja kantasolusiirto samassa perheessä

Pielavedellä Pohjois-Savossa asustaa kiitollinen pariskunta, joka on ehkä ainoa laatuaan Suomessa. Molemmat ovat nimittäin saaneet uuden mahdollisuuden elämään, kiitos elin- ja kudossiirron. Juhan pelasti tuntematon kantasoluluovuttaja, Kirsi puolestaan sai uuden munuaisen.

Emille sai kantasoluja isoveljeltään

Lisääntyneen maahanmuuton myötä suomalaissairaaloissa hoidetaan yhä enemmän veritauteja, joita ei esiinny kantaväestöllä. Oulussa asuva 2-vuotias Emille Nyembo sairastaa sirppisolusairautta. Pieni poika on tarvinnut kymmeniä pusseja verta ja kantasolusiirron, mutta hoito ei ole vielä purrut toivotulla tavalla.