Verivalmiste- ja näytekuljetukset lakon aikana 1.-2.2.2024

Loppuviikon laajoilla työtaisteluilla voi olla vaikutusta verivalmiste- ja octaplasLG®-kuljetuksiin ja näytelähetyksiin.

Luovutetun veren kuljetukseen käytettäviä laatikoita rivissä Veripalvelukeskuksen soluerottelussa.

Verivalmiste- ja octaplasLG®-kuljetukset

Postin ja Pakettipisteen verivalmistekuljetuksiin lakko ei vaikuta, koska terveydenhuoltoalan kuljetukset kuuluvat turvattaviin kuljetuksiin. Lakko voi kuitenkin näkyä asiakkaille viivästyneinä toimituksina.

Paikalliskuljetuksiin lakolla ei ole vaikutusta.

Pääosa Matkahuollon linja-autovuoroista ajetaan normaalisti, mutta perjantaina 2.2. kuljetuksiin liittyy suuria epävarmuuksia. Suosittelemme tästä syystä, että Matkahuoltoa ei käytetä verivalmistekuljetuksiin perjantaina.

Lentokuljetuksilla ei voida toimittaa verivalmisteita 1.-2.2.2024.

Tilausten keskittäminen
Suosittelemme keskittämään verivalmistetilaukset lakkoa edeltävään aikaan. Taksikuljetuksilla voidaan turvata kiireelliset verivalmistetilaukset. Veripalvelu varautuu lakkoon täydentämällä aluevarastoja tarkoituksenmukaisella tavalla.
Mikäli arvioitte tarvitsevanne viimeisen täydennyslaskelman ehdotusta enemmän valmisteita, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä Veripalvelun Tilauskeskukseen tai tekemään postilähetyksen lisätilauksen puhelimitse ennen klo 14.

Näytelähetykset Veripalveluun
Lakolla voi olla vaikutusta myös sairaaloiden näytelähetysten jakeluun. Kiireellisten näytteiden lähettäminen Matkahuollon kautta tulee varmistaa tapauskohtaisesti. Matkahuollon sivuilta ja käyttää tarvittaessa taksikuljetuksia tai muita toimitustapoja. On tärkeä huomioida, että näytteet on pakattava kelta-mustaraidalliseen pakkaukseen VAK-lain mukaisesti, jotta paketit toimitetaan perille lakosta huolimatta.

 

Tilauskeskus
029 300 1001
Viimeksi päivitetty: 02.02.2024