Haku Menu

Monta tapaa auttaa

Kaikki eivät voi luovuttaa verta ja jotkut haluavat taas auttaa monella eri tavalla. Onneksi tapoja auttaa riittää!

Kannusta muita

Voit kannustaa toisia luovuttamaan verta riippumatta siitä, voitko itse luovuttaa. Tuo ensikertalainen verenluovutukseen ja kerro ystävillesi verenluovutuksen tärkeydestä. Seuraa meitä somessa @veripalvelu ja jaa päivityksiämme. Tee somepäivitys verenluovutuksessa ja merkitse se esim. hashtageilla #verenluovutus, #hengenpelastaja, #ojennakätesi ja/tai #veriryhmä.

Kerro tarinasi

Julkaisemme sivuillamme tarinoita verenluovuttajista, kantasolujen luovuttajista sekä apua saaneista potilaista. Onko sinulla tarina, jonka haluaisit kertoa? Lähetä meille viesti osoitteeseen info@veripalvelu.fi, niin otamme sinuun yhteyttä. Lue tarinoita täältä!

Perusta VeriRyhmä tai kampanjoi

Voit toimia verenluovutuksen puolestapuhujana työpaikallasi, oppilaitoksessasi, harrastusporukoissa ja muissa yhteisöissäsi. Halutessasi voit myös perustaa VeriRyhmän ja toimia sen vetäjänä tai järjestää oman verenluovutuskampanjan tai Kantasolurekisterin kampanjan.

Liity Kantasolurekisteriin

Jos olet 18–35-vuotias, voit todennäköisesti liittyä Kantasolurekisteriin. Veripalvelu ylläpitää Suomen Kantasolurekisteriä, jossa on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa veren kantasoluja niitä tarvitseville potilaille. Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa. Usein kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut keinot on käytetty.


Liity Veripalvelun biopankkiin luovutuksen yhteydessä

Voit auttaa lääketieteellistä tutkimusta antamalla verenluovutuksen yhteydessä näytteen Veripalvelun biopankkiin