Haku Menu

Verenluovutus omissa tiloissanne?

Liikkuva Veripalvelu järjestää joka viikko kymmeniä verenluovutustilaisuuksia eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten kumppanien, Punaisen Ristin osastojen ja vapaaehtoisten kanssa. Kaikille avoimien tilaisuuksien lisäksi verenluovutuksia järjestetään suurilla työpaikoilla, varuskunnissa ja oppilaitoksissa. Tervetuloa mukaan!


Jos samassa kiinteistössä on vähintään 1 000 henkilöä, voitte tiedustella Veripalvelusta mahdollisuutta verenluovutustilaisuuden järjestämiseen tiloissanne.

Huomioon otettavia asioita ovat mm.
- henkilömäärä (1000)
- ajankohta (arkipäivä)
- saavutettavuus
- esteettömät, rauhalliset ja tarkoituksenmukaiset tilat
- kahvitusmahdollisuus

Tilaisuuksista vastaavat omalla seudullaan Kuopion, Oulun, Seinäjoen, Tampereen ja Turun veripalvelutoimistojen liikkuvat yksiköt sekä Helsingin liikkuva veripalvelu. Lisätietoja saat oman alueesi yksiköitä, ks. yhteystiedot infoboksissa.

Pienille ja keskisuurille yrityksille ja yhteisöille helpoin tapa auttaa on verenluovutusporukalla eli VeriRyhmänä luovuttaminen lähimmässä veripalvelutoimistossa tai yleisessä verenluovutustilaisuudessa – maksuton edestakainen taksikyyti järjestyy yli neljälle hengelle (max. 2–20km).

Vapaaehtoiseksi verenluovutustilaisuuteen?

Vapaaehtoisilla yhdyshenkilöillä ja avustajilla on verenluovutustilaisuuksien onnistumisessa merkittävä rooli. Järjestelyjen sujuminen, hyvä etukäteistiedotus, verenluovuttajien viihtyminen, ohjaaminen ja turvallisuus on tärkeää.

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena paikkakuntasi verenluovutustilaisuudessa, ota yhteyttä tilaisuutta kanssamme järjestävään Punaisen Ristin osastoon.

Yhdyshenkilön ja avustajan tehtävistä kerrotaan tarkemmin Yhdyshenkilön oppaassa.

 

 

KYSY LISÄÄ!


Tilaisuudet sovitaan useita kuukausia etukäteen, joten otathan yhteyttä sinua lähimpään yksikköön mahdollisimman varhain.

Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala:

p. 029 300 1638 helsinki.liikkuvaveripalvelu (at) veripalvelu.fi

Kuopion alue:

p. 029 300 1170 kuopio.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Oulun alue:

p. 029 300 1903 oulu.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Tampereen alue:

p. 029 300 1130 tampere.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Turun alue:

p. 029 300 1140 turku.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Seinäjoen alue:

p. 029 300 1190 seinajoki.verenluovutus (at) veripalvelu.fi