Haku Menu

BIOPANKKITOIMINTA

Suomi on biopankkitoiminnan kärkimaita ja uusia biopankkeja on viime vuosina perustettu maahamme lukuisia. Niihin kerätään suomalaisten näytteitä ja tietoja lääketieteellistä tutkimusta varten. Biopankkeihin ajan myötä kertyvän suuren tietomäärän avulla voidaan kehittää ennaltaehkäisyä, diagnostiikkaa ja hoitomuotoja erilaisiin sairauksiin ja edistää siten kansalaisten terveyttä. Voit kuulua useampaan kuin yhteen biopankkiin ja biopankkisuostumuksen voi milloin tahansa peruuttaa.

 - uusi auttamisen ulottuvuus

Veripalvelulla on oma biopankki, johon on helppo liittyä verenluovutuksen yhteydessä. Lue tältä sivustolta lisää biopankkitoiminnasta!

Kesällä 2017 perustetun Veripalvelun biopankin erityispiirteenä on mahdollisuus kerätä arvokas kokoelma verenluovuttajien näytteitä ja tietoja. Veripalvelun biopankin avulla tullaan tutkimaan esimerkiksi verenluovuttajien terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi niitä voidaan käyttää lääketieteellisessä tutkimuksessa esimerkiksi verrokkiryhmänä. Aineistoja luovutetaan vain eettisesti ja tieteellisesti hyväksyttäville tutkimushankkeille.
 
Veripalvelu on mukana myös Hematologisessa biopankissa, joka kerää näytteitä ja tietoja hematologisia tauteja sairastavilta potilailta.

 
 

BIOPANKKITOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA:

 

 

LISÄTIETOA:

Miten osallistun?

Miten tietojani käsitellään?

Voiko suostumuksen peruuttaa?

Mihin biopankkiaineistoja käytetään?

Hematologinen biopankki

Suomen Biopankit

BBMRI-verkosto  

Yhteystiedot:

biopankki(at)veripalvelu.fi


Suomen biopankkien esite (EN):