Haku Menu

Kesätöissä soluerottelussa: Anni Puhakka

Lähihoitajana työskennellyt Anni Puhakka on saanut kesän aikana hyvää kokemusta Veripalvelun soluerottelusta. Kesätyö tukee mainiosti käynnissä olevia bio- ja kemiantekniikan opintoja.

Kuka olet?
Olen Anni Puhakka, 23-vuotias lähihoitaja ja nykyisin myös bio- ja kemiantekniikan opiskelija. Olen nyt ollut ensimmäistä kesää Veripalvelun soluerottelussa töissä. Oli innostavaa saada ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen omaa alaa vastaavia kesätöitä. Soluerottelutyöntekijänä tehtäväni on erotella luovutettu kokoveri, jäädyttää plasmaa ja valmistaa trombosyyttejä.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?
Kuulin opiskelukaverilta, että Veripalvelu etsii soluerotteluun kesäsijaisia. Kiinnostuin ja otin lisää selvää työstä. Työ sopii niin aiempaan ammattiini, kuin myös alaan, jota parhaillaan opiskelen.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi?
Perehdytykseni kesti kaksi viikkoa ja minulla oli oma perehdyttäjä tuon ajan. Perehdytyksen aikana ehdin tutustua laitteisiin, toimintatapoihin, työvaiheisiin ja saada varmuutta omaan tekemiseen. Tunsin myös, että vaikka minulle oli nimetty oma perehdyttäjä, pystyin kysymään keneltä vain apua kun sitä tarvitsin.

Mikä on toistaiseksi ollut parasta työssäsi?
Uuden oppiminen, kannustava työilmapiiri ja mainiot työkaverit! Töihin on ollut mukava mennä, kun siellä tietää olevan hyviä tyyppejä vastassa.

Mitä uutta olet oppinut?
Olen oppinut veren prosessoinnista, ominaisuuksista, ja mihin luovutuksia voi hyödyntää.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?
Ole aktiivinen - näin työnhakuprosessi sujuvoituu ja perehdytyksestä saa enemmän irti, jolloin myös työnteko luonnistuu. Muista myös tekeväsi tärkeää työtä!