”Työnantajalta hieno ja vastuullinen teko”

Markkinointi- ja viestintätoimisto Aava&Bangissa mahdollisuus verenluovutukseen työajalla on listattu työsuhde-etujen joukkoon. Verenluovutus työajalla on ollut käytäntönä kolmisen vuotta, ja tästä viestitään yhteisesti koko henkilöstön tapaamisissa sekä perehdytyksen yhteydessä.

Markkinointi- ja viestintätoimisto Aava&Bangin työntekijöitä tietokoneen ääressä.

Aava&Bangilla on toimistot Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. Työyhteisössä on organisoitu monia yhteisiä luovutuskampanjoita, jolloin työntekijät ovat varanneet koko porukalle yhteiset luovutusajat. Aava&Bangissa on myös oma kirjallinen ohjeistuksensa verenluovutukseen, jossa käydään läpi esimerkiksi Sovinko luovuttajaksi -testi, ajanvaraus, miten luovuttamiseen kannattaa valmistautua ja mitä luovutuksessa ja sen jälkeen tapahtuu.

Työyhteisössä on myös oma Luovuttajaryhmä, jonka yhteistä pottia kannustetaan kasvattamaan. Tämän lisäksi kollegat tsemppaavat toisiaan käymään aktiivisesti itsenäisesti luovuttamassa tai pyytämässä työkaveria tai läheistä mukaansa.

Toimistossa on liukuva työaika, joten jokainen voi määrittää, missä ja milloin käy luovuttamassa.

”Minulla on vain positiivisia kokemuksia työajalla luovuttamisesta! Viimeksi lopettelin työt kolmen aikaan iltapäivällä, ja loppuajan työpäivästäni käytin verenluovutukseen. Siitä olikin helppoa siirtyä kotiin lepäilemään loppupäiväksi”, kertoo Aava&Bangin projektipäällikkö Ronja Martikainen.

”Olen huomannut, että usein verenluovutukseen lähtemisen isoin este on se, että ajan ottaminen sille syystä tai toisesta vain jää helposti. Kun luovuttaminen on mahdollista työajalla, sen voi vielä helpommin sisällyttää omaan arkeen – työkavereiden kannustus ja seura voi auttaa myös poistamaan luovutukseen liittyvää jännitystä. ”

”Uskon, että tämä voi omalta osaltaan lisätä henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitoutumista. Mielestäni on työnantajalta hieno ja vastuullinen teko, että toisia auttavaan ja yhteiskunnallisesti merkittävään toimintaan annetaan mahdollisuus käyttää työaikaa. Kannattaa ehdottomasti näyttää esimerkkiä ja kannustaa verenluovutukseen työajalla! Verenluovutus on yksilölle lyhyt hetki suhteessa kokonaistyöaikaan ja jokaista luovuttajaa tarvitaan”, Martikainen kannustaa.

Viimeksi päivitetty: 19.02.2024