”Työkaverin kanssa verenluovutus on hauskempaa”

Espoolaisen teollisuuskemikaaleja valmistavan Kemiran tutkimuskeskuksen työntekijät ovat luovuttaneet porukalla verta jo reilun vuosikymmenen. Kemiralaisilla on oma luovuttajaryhmä ja lisäksi työpaikalla on käytössä Veripalvelun työpaikkasertifikaatti.

Kemiran tutkimusosaston verenluovuttajat ryhmäkuvassa.

Kemiralla järjestetään vuodessa noin 2-3 yhteisluovutustapahtumaa, johon ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Yhteisiin verenluovutustapahtumiin lähetetään kutsu kaikille toimipaikalla työskenteleville. Yleensä luovutuksen yhteydessä osallistujat käyvät yhdessä myös lounaalla ennen luovutusta.

”Jaettu ilo on aina monikertainen verrattuna siihen, että kävisi yksin luovuttamassa. Ehkä myös ensikertalaisten on helpompi lähteä mukaan tuttujen työkavereiden kanssa. Meidän työpaikallamme on henkilöitä, joita on autettu luovutetulla verellä tai jonka läheisiä luovutettu veri on auttanut hätätilanteessa”, vastuullisuusasioiden parissa työskentelevä EHSQ & Site Admin Manager Mari Ojanen Kemiralta kertoo.

”Verenluovutus sekä yritykselle että yksittäiselle henkilölle on tapa auttaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta. Työajalla ja yhdessä työporukassa luovuttaminen lisää yhteishenkeä ja verkostoitumista eri tiimien välillä”, Mari tiivistää.