Scenen på Åbo Svenska Teater omvandlas till blodgivningsställe den 1 mars

Blodgivningsevenemang ordnas på stora scenen i Åbo Svenska Teater onsdagen den 1 mars kl. 12–18. Evenemanget ordnas nu för sjätte gången.

Verenluovutustilaisuus teatterin lavalla.

​Teatern erbjuder en annorlunda miljö för blodgivning. Under evenemanget är teatersalen vackert upplyst och musik spelas i bakgrunden. Efter blodgivningen kan man stanna på teatern för att njuta av kaffe och mellanmål samt följa donationen från läktaren.

De som vill delta i blodgivningen kan gå till Stora scenen direkt från Hansa köpcentrum. De som kommer till blodgivning på teatern har möjlighet att köpa biljetter till musikteaterföreställningen Dracula till erbjudandet två till priset av en.

Både nya och gamla blodgivare är välkomna att delta i evenemanget. Man kan ge blod första gången i åldern 18–59 år, och personer som gett blod redan tidigare kan fortsätta upp till 70 års ålder.

  • På adressen Kanjagdonera.fi kan man enkelt testa sin lämplighet som blodgivare.
  • Tid för blodgivning bokas på adressen blodtjanst.fi. Det är också möjligt att ge blod utan tidsbeställning.

Blodprodukter som tillverkas av blod från frivilliga blodgivare används till exempel vid vård av olycksoffer, mödrar som föder barn, och cancer- och kirurgipatienter. Varje dag behövs hjälp av cirka 800 frivilliga blodgivare.

 

Senast uppdaterad: 24.02.2023