Åbo Svenska Teaterin näyttämö muuttuu verenluovutuspisteeksi 1.3.

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä järjestetään verenluovutustilaisuus keskiviikkona 1.3. klo 12–18. Tapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Verenluovutustilaisuus teatterin lavalla.

Teatteri antaa verenluovutukselle tavallisesta poikkeavat puitteet. Tilaisuuden aikana teatterisali on kauniisti valaistu ja taustalla soi musiikki. Verenluovutuksen jälkeen teatterille voi vielä jäädä nauttimaan kahvia ja välipalaa sekä seuraamaan teatteriluovutusta katsomosta käsin.

Verenluovutukseen Päänäyttämölle pääsee suoraan Hansan kauppakeskuksesta. Teatteriluovutukseen saapuvilla on mahdollisuus ostaa lippuja musiikkiteatteriesitys Draculaan tarjoushintaan kaksi yhden hinnalla.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin verenluovuttajat. Ensimmäistä kertaa verta voi luovuttaa 18–59-vuotiaana, ja jo aiemmin luovuttaneet voivat jatkaa 70-vuotiaaksi asti.

  • Oman luovutussoveltuvuutensa voi testata helposti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
  • Aika verenluovutukseen varataan osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Ilman ajanvaraustakin on mahdollista tulla.

Luovutetusta verestä tehtyjä verivalmisteita käytetään muun muassa onnettomuuksien uhrien, synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoidossa. Joka päivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoisen verenluovuttajan apua.

Viimeksi päivitetty: 24.02.2023