Blodgivare spelar huvudrollen på Åbo Svenska Teaters stora scen 3.3

Blodtjänst ordnar ett blodgivningsevenemang på stora scenen i Åbo Svenska Teater torsdagen den 3 mars kl. 12–18. Evenemanget, som har legat på is i ett par år, ordnas nu för femte gången.

“Evenemanget har redan blivit en tradition, men på grund av coronasituationen kunde vi inte ordna det i fjol. Nu när restriktionerna har hävts är blodgivningsevenemanget ett bra sätt att fira att livet ändå kommer att vinna”, säger Maria Olin, informatör vid Åbo Svenska Teater.

Under evenemanget är teatersalen vackert upplyst och musik spelas i bakgrunden. När deltagarna donerat blod och fått sig en kopp kaffe kan de sitta ner i teatersalen och njuta av en annorlunda föreställning. De som vill delta i blodgivningen kan ta sig till Stora scenen direkt från Hansa köpcentrum.

Vi lottar ut överraskningspriser bland dem som kommer och ger blod. De som anländer till blodgivningen på teatern har också möjlighet att förhandsboka biljetter till höstens storsatsning vid Åbo Svenska Teater, musikteaterföreställningen Dracula. Biljetterna släpps till allmän försäljning en vecka efter blodgivningsevenemanget.

“Det här teaterjippot är den enda gången om året som vi stänger vårt verksamhetsställe i Åbo och driver vår verksamhet på ett annat ställe hela dagen”, berättar Pekka Kukko, regionchef vid Blodtjänst Åbo.

“Om man inte kan komma till teatern och ge blod, håller vi öppet alla vardagar i köpcentret Kivikukkaro på Universitetsgatan 29”, fortsätter Kukko.

Både nya och erfarna blodgivare är välkomna att delta i evenemanget. Personer mellan 18 och 59 år kan ge blod första gången, och personer som gett blod redan tidigare får fortsätta upp till 70 års ålder.

Besök adressen kanjagdonera.fi för att testa om du är lämplig som blodgivare.
Tid för blodgivning reserveras på förhand här. Det är också möjligt att ge blod utan en förhandsbokning.
Blodprodukter som tillverkas av blod från frivilliga blodgivare används till exempel vid vård av olycksoffer, mödrar som föder barn, och cancer- och kirurgipatienter. Varje dag behövs cirka 800 frivilliga blodgivare.

Senast uppdaterad: 28.02.2023