Verenluovuttajat pääosassa Åbo Svenska Teaterin näyttämöllä 3.3.

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä järjestetään verenluovutustilaisuus torstaina 3.3. klo 12–18. Pari vuotta taukoa pitänyt tapahtuma järjestetään nyt viidettä kertaa.

”Koronatilanteen vuoksi tätä jo perinteeksi muodostunutta tilaisuutta ei päästy järjestämään viime vuonna. Nyt rajoitusten purkautuessa verenluovutustilaisuus onkin mahtava keino juhlia sitä, että kyllä elämä voittaa”, sanoo Åbo Svenska Teaterin tiedottaja Maria Olin.

Tilaisuuden aikana teatterisali on kauniisti valaistu ja taustalla soi musiikki. Verenluovutuksen jälkeisen kahvittelun jälkeen voi vielä jäädä istumaan teatterisaliin nauttimaan erilaisesta esityksestä. Verenluovutukseen Päänäyttämölle pääsee suoraan Hansan kauppakeskuksesta.

Tapahtumaan saapuvien verenluovuttajien kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Teatteriluovutukseen saapuvat saavat mahdollisuuden varata ennakkoon liput Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämön ensi syksyn suurtuotantoon, musiikkiteatteriesitys Draculaan. Liput tulevat yleiseen myyntiin viikko verenluovutustilaisuuden jälkeen.

”Teatteritempaus on ainoa kerta vuodessa, kun suljemme toimipisteemme Turussa ja jalkaudumme koko päiväksi muualle”, kertoo Veripalvelu Turun aluepäällikkö Pekka Kukko.

”Jos ei pääse luovuttamaan teatterille, olemme avoinna joka arkipäivä Kivikukkarossa osoitteessa Yliopistonkatu 29”, Kukko jatkaa.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin verenluovuttajat. Ensimmäistä kertaa verta voi luovuttaa 18-59-vuotiaana, ja jo aiemmin luovuttaneet voivat jatkaa 70-vuotiaaksi asti.

Oman luovutussoveltuvuutensa voi testata helposti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
Aika verenluovutukseen varataan osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Ilman ajanvaraustakin on mahdollista tulla.
Luovutetusta verestä tehtyjä verivalmisteita käytetään muun muassa onnettomuuksien uhrien, synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoidossa. Joka päivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoisen verenluovuttajan apua.

Viimeksi päivitetty: 28.02.2023