Sinin uratarina: Kesätöissä verenluovutuksen hoitajana

Sini halusi kokeilla käytännönläheistä hoitajan työtä ja haki kesätöihin Veripalveluun. Työt verenluovutuksen hoitajana saivat jatkoa kesän jälkeenkin.

Kuka olet?

Olen Sini ja olin kesätöissä Etelä-Suomen liikkuvassa Veripalvelussa kesällä 2023 ja olen sen jälkeen jatkanut töissä Veripalvelulla. Olen valmistunut terveydenhoitajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta toukokuussa 2022 ja sen jälkeen olen tehnyt sairaanhoitajan sekä terveydenhoitajan töitä erilaisissa yksiköissä.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?

Veripalvelusta kiinnostuin jo opiskeluaikana. Halusin kokeilla käytännönläheistä ja hieman erilaista hoitajan työtä ja ajattelin kesätyön Veripalvelussa olevan mielenkiintoinen ja mielekäs tapa aloittaa.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi Verenluovutuksen hoitajana?

Perehdytys Veripalvelulla oli juuri sitä mitä perehdytykseltä toivoinkin. Ensimmäiset päivät menivät toimistolla ohjeisiin perehtymisessä ja sitten lähdettiin Veripalvelun bussin mukana kentälle seurailemaan itse työtä. Perehdytys oli suunnitelmallista ja asioita harjoiteltiin rauhassa, yksi asia kerrallaan, jolloin saatiin toistoja. Kokonaisuudessaan perehdytys kesti useamman viikon, jonka aikana perehdyttäjä oli vierellä ohjaamassa. Perehdytyksen lopussa työtä tehtiin jo itsenäisesti, mutta perehdyttäjä oli vierellä tarvittaessa neuvomassa. Perehdytyksen kestossa pystyi tarvittaessa myös hieman joustamaan oman osaamisen mukaan. Perehdytyksestä jäi varma fiilis ja koin, että siihen oikeasti panostettiin. Työtä oli helppo jatkaa itsenäisesti ja työkavereilta oli myös helppo kysyä apua.

Mikä on ollut parasta kesätöissä Veripalvelussa?

Parhaita asioita kesätöissä liikkuvassa Veripalvelussa ovat olleet työkaverit ja rento ilmapiiri. Lisäksi itse työ on mielekästä. Olen pitänyt työympäristön päivittäisestä vaihtumisesta, kun Veripalvelun bussilla on liikuttu ympäri Etelä-Suomea.

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?

Veripalvelussa olen kehittänyt luonnollisesti kädentaitoja pistämisen osalta. Verivalmisteen matka luovuttajalta tuotantoon ja eteenpäin on myös tullut tutuksi.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?

Vinkkinä kesätöitä Veripalvelusta hakevalle sanoisin, että aina kannattaa kysyä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Viimeksi päivitetty: 26.01.2024