Rosa-Marian uratarina: Kesätöissä laboratoriopalveluissa

Rosa-Maria työskenteli kesän aikana Veripalvelun potilaslaboratoriossa. Työt jatkuvat kesän jälkeenkin opiskelujen ohella.

Laboratorion kuvituskuvaa.

Kuka olet?

Olen Rosa-Maria Leino, olen 23-vuotias ja opiskelen laboratorioanalytiikkaa Metropoliassa. Syksyllä alkaa toinen opiskeluvuosi.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?

Kesätyö Veripalvelussa kiinnosti, koska täällä tehdään merkityksellistä työtä ja Veripalvelu on sellainen työpaikka, jossa voisin nähdä itseni töissä valmistumisen jälkeenkin.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi laboratoriopalveluissa?

Perehdytys oli todella kattava. Ensimmäiset päivät menivät tutustuessa Veripalveluun ja sen käytänteisiin. Perehdytykseen kuului paljon itseopiskeltavaa materiaalia mm. erilaisia ohjeita ja videoita sekä perehdytys omaan työpisteeseen. Veripalvelussa järjestettiin myös kaikille kesätyöntekijöille yhteinen perehdytyspäivä, jossa esiteltiin Veripalvelun toimintaa ja perehdyttiin henkilöstöasioihin. Kesän aikana oli mahdollista osallistua myös toimintoperehdytykseen tuotanto- ja potilaslaboratoriossa. Perehdytyksestä jäi todella hyvä ja luottavainen fiilis omaan tekemiseen.

Mikä on ollut parasta kesätöissä Veripalvelussa?

Ylipäätään se, että pääsin töihin tänne ja se, kuinka hyvin minut otettiin vastaan kesätyöntekijänä. On myös kiva, että saan jatkaa töitä täällä vielä kesän jälkeenkin opiskelujen ohella.

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?

Olen oppinut paljon uutta Veripalvelun toiminnasta ja saanut paremman käsityksen siitä mitä kaikkea täällä oikein tehdään. Aikaisempi käsitykseni Veripalvelusta oli aika suppea. Olen myös työn ohella oppinut esim. verestä ja veriryhmistä, eri tutkimuksista, kantasolusiirroista tms., joista ei minun tutkinnossani hirveästi koulussa opiskella, koska koulutukseni on tekniikan eikä soten puolelta.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?

Kesätöitä hakiessa kannattaa olla ajoissa ja aktiivinen. Töitä on turha jännittää. Veripalvelussa on mukava työyhteisö ja hyvä perehdytys. Täällä on aina joku, jolta voi tarvittaessa pyytää apua tai neuvoa!

Kesätyöntekijä laboratoriossa tietokoneen ääressä, katsoo kameraan.
Viimeksi päivitetty: 26.01.2024