Jennin uratarina: Kesätöissä verivalmisteiden tuotannossa

Jenni haki töihin Veripalveluun, koska oli kuullut hyviä kokemuksia työstä Veripalvelussa. Hyvän kesätyökokemuksen antoivat kattava perehdytys ja tiimin tuki.

Veripalvelun soluerottelutyöntekijä seisoo työpisteellään ja hymyilee kameralle.

Kuka olet? 

Olen Jenni, 35-vuotias maisterivaiheen opiskelija, jonka opinnot ovat loppukiriä vaille valmiit. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa ja pääaineeni on solu- ja molekyylibiologia. Ennen opintojani olin pitkään työelämässä, pääasiassa asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa yrityksissä.

Mikä sai sinut aikanaan kiinnostumaan kesätöistä Veripalvelussa?

Etsiessäni töitä kesäksi, Veripalvelun työpaikkailmoitus tuli vastaan. Olin kuullut, että Veripalvelu on hyvä työpaikka, jossa työntekijät viihtyvät. Se, että Veripalvelu on mukana Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä ja Vastuullisessa Kesäduunissa, sai minut vakuuttuneeksi, että tässä on seuraava kesätyöni.

Millaisen perehdytyksen sait työhösi verivalmisteiden tuotannossa? 

Työhön perehdytys on intensiivistä ja perusteellista. Ensimmäisenä päivänä perehdyin töiden kirjallisiin ohjeisiin. Niitä tulikin luettua pitkin kesää, sillä tuotannossa on tärkeää, että työntekijät tietävät muutoksista ja päivityksistä, jotta voimme tarjota virheettömiä verituotteita asiakkaille. Perehdytys kesti kaksi viikkoa ja jokainen kesätyöntekijä sai oman perehdyttäjän, jonka kanssa töitä tehtiin yhdessä.

Kesätyöntekijöiden perehdytykseen kuului perustuotantoprosessi ja viikoittaiset huoltotyöt. Voinkin rehellisesti kiittää perehdyttäjääni, joka oli erittäin perinpohjainen, enkä kokenut jääväni pimentoon toimintatapojen suhteen tai jännittäväni, kun viimein pääsin työskentelemään itsenäisesti. Tosin työskentely täällä on yhdessä tekemistä, joten ongelmallisia tilanteita ei ole tarvinnut ratkaista yksin. Vakituinen henkilökunta on aina valmiina auttamaan.

Mikä on ollut parasta kesätöissä Veripalvelussa?

Koen, että Veripalvelussa halutaan sitouttaa henkilökuntaa. Työnantaja tarjoaa pieniä, mutta hyviä etuja, jopa kesätyöntekijöille. Soluerotteluun on valikoitunut myös ammattitaitoinen ja lähestyttävä esi- ja vastaavahenkilöstö, jotka ovat osa porukkaa. Tänne jäisi pidemmäksikin aikaa.

Mitä uutta olet oppinut Veripalvelussa työskennellessäsi?

Koko tuotantotyö on itsessään ollut minulle täysin uudenlaista. Olen oppinut minkälaisiin tilanteisiin tekemämme verivalmisteet voivat päätyä. Olen myös oppinut paljon veriryhmäjärjestelmien ominaisuuksista ja siitä mikä niissä on kliinisesti tärkeää verensiirrossa.

Mitä vinkkejä antaisit kesätöitä Veripalvelusta hakeville työnhakuun ja itse työhön?

Täällä soluerottelussa työskentelee paljon erihenkisiä ja -ikäisiä ihmisiä, joten hyvät yhteistyötaidot ovat eduksi. Oma-aloitteisuus ja havainnointikyky ovat myös tärkeitä asioita. Mikäli työ kiinnostaa, suosittelen hakemuksen laittamista. Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa käydä Veripalvelun nettisivuilla, jotta saat yleiskäsityksen Veripalvelun toiminnasta ja arvoista.

Viimeksi päivitetty: 12.01.2024