Veripalvelu lanseeraa sertifikaatin työpaikoille, jotka sallivat verenluovutuksen työajalla

Työyhteisöjen osallistuminen yhteiskuntavastuuseen saa uuden vaihtoehdon Veripalvelun lanseeraamasta työpaikkasertifikaatista. Sertifikaatti on tunnustus, jonka organisaatio saa käyttöönsä, jos sen työntekijöiden on mahdollista luovuttaa verta työajalla.

Verenluovuttajia käärimässä hihojaan.

-Verenluovutuksen salliminen työajalla on työyhteisöille tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta ja saada auttamisen kautta tapahtuvaa merkityksellisyyden kokemusta, kertoo Veripalvelun viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen.

Työnantajan tarjoama aika verenluovutukseen luo hyvää yhteishenkeä

Monella työpaikalla verenluovutus työajalla on vakiintunut käytäntö. Elektroniikkakomponenttivalmistaja Murata on esimerkki työyhteisöstä, jolla on monipuolista vastuullisuustoimintaa. Muratalla saa luovuttaa verta työajan puitteissa.

-Työnantajan tarjoama aika verenluovutuksessa käymiseen on arvokasta ja se kasvattaa yhteisen tekemisen fiilistä, laiteinsinööri Mari Venho Muratalta kertoo.

Mahdollistamalla verenluovutuksen työajalla työyhteisöt auttavat konkreettisesti potilaita sairaaloissa.

-Kokemukseni mukaan osallistuminen yhteiseen, hyvään tekemiseen työpaikalla myös sitouttaa. Tästä tulee tunne, että teemme yhdessä hyviä asioita, Venho summaa.

Kuinka sertifikaatin saa käyttöön?

Veripalvelun työpaikkasertifikaatti on helppo ottaa käyttöön. Sertifikaatti on ladattavissa Veripalvelun sivuilta, joilta sen voi liittää omille verkkosivuille. Työpaikkasertifikaatin sivuilta löytyvät myös mukana olevat työyhteisöt.

Työpaikkasertifikaatti on yksi tapa madaltaa kynnystä verenluovutukseen. Mahdollisuus luovuttaa verta työajalla helpottaa aikatauluhaasteissa, jotka monella työssä käyvällä voivat muuten estää verenluovutuksen. Tyypillinen luovutustiheys on yhdestä kahteen kertaa vuodessa.

-Tavoitteenamme on työpaikkasertifikaatin avulla aktivoida entistä useampia työyhteisöjä luovuttamaan verta. Otamme ilolla vastaan kaikki vanhat ja uudet verenluovutusta tukevat työpaikat, Willy Toiviainen toivottaa.

Lue lisää: veripalvelu.fi/tyopaikkasertifikaatti

Viimeksi päivitetty: 04.09.2023