Uusi sovellus tuo veriryhmätiedon verenluovuttajan puhelimeen

Veripalvelun uusi mobiilisovellus tuo verenluovutustiedot helposti luovuttajien saataville. Ensivaiheessa sovelluksesta löytyvät muun muassa tiedot seuraavasta mahdollisesta luovutusajankohdasta, aiemmista luovutuksista, hemoglobiiniarvoista ja veriryhmästä.

Mies käyttämässä Luovuttajan sovellusta.

Sovelluksen avulla verenluovuttajat pääsevät tarkastelemaan omia verenluovutustietojaan. Sovelluksen käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka jälkeen siitä pääsee näkemään:

  • aiemmat käynnit verenluovutuksessa
  • seuraavan mahdollisen luovutusajankohdan
  • omat veriryhmätiedot sekä
  • verenluovutuksessa mitatut hemoglobiiniarvot.

Sovelluksessa voi myös etsiä lähimmät verenluovutuspisteet, ja sen kautta pääsee verenluovutuksen ajanvaraukseen sekä täyttämään luovuttajan terveyskyselyn.

”Tämä on odotettu uudistus. Verenluovuttajat ovat toivoneet helppoa tapaa päästä tarkistamaan omat luovutustietonsa. Tulevaisuudessa sovellus tarjoaa myös nopean keinon kommunikoida veritilanteesta suoraan luovuttajille”, sanoo Veripalvelun johtaja Pia Westman.

Veripalvelu kehittää sovellusta jatkuvasti. Seuraavassa vaiheessa verenluovuttaja voi tehdä sovelluksessa ajanvarauksen ja siirtää tai perua luovutusajan. Toistaiseksi ajanvaraus tehdään erillisen verkkopalvelun kautta.

”Visionamme on, että sovellus tulee toimimaan ikään kuin oppaana omalla luovutuspolulla. Tarkoitus on myös kiittää sovelluksen avulla käynneistä ja sitoutumisesta verenluovutukseen, koska jokainen luovutus on korvaamaton”, Westman toteaa.

Toistaiseksi suomenkielisen Luovuttajan sovelluksen voi ladata maksutta Google Playsta ja App Storesta. Se löytyy sovelluskaupasta nimellä Veripalvelu tai verenluovuttaja. Sovelluksen julkaisu on osa Veripalvelun 75-vuotisjuhlavuotta.

Viimeksi päivitetty: 30.10.2023