Toukokuu haastaa verenluovutuksessa – auta potilaita ja voita huppari

Toukokuu on tyypillisesti haastavaa aikaa verenluovutuksessa. Arkiviikolle osuvat pyhät vähentävät verenluovutuspäiviä, mutta potilaiden avuntarve ei vähene.

Verenluovuttaja luovuttaja-huppari päällä kevätsateessa.

Loppukeväällä verenluovutuspisteiden ovi uhkaa käydä harvemmin, kun kevätkiireet ja lähestyvä juhlakausi valtaavat ihmisten mielen. Potilaat tarvitsevat kuitenkin verivalmisteita tasaisesti joka kuukausi. Siksi on tärkeää, joka arkipäivä noin 800 verenluovuttajaa ojentaa kätensä. Yhteensä toukokuussa tarvitaan lähes 16 000 verenluovuttajan apua.

Tänä vuonna Veripalvelu kannustaa toukokuun luovutuksiin myös uudella arvonnalla. Kaikkien 8.5.-2.6.2023 verenluovutuksessa käyvien kesken arvotaan uusia Luovuttaja-huppareita.

”Hupparit ovat tyylikäs tapa kertoa, että kuulut hengenpelastajiin. Niitä kantamalla voi samalla kertoa muille tärkeästä asiasta, verenluovutuksesta. Toivomme, että arvonta osaltaan aktivoi luovuttajia liikkeelle”, kertoo Veripalvelun markkinointipäällikkö Anne Lind.

Verenluovutus auttaa jopa kolmea

Verenluovutus on helppo ja turvallinen tapa auttaa muita. Verenluovutus kestää noin tunnin ja yhden luovutuskerran veri voi auttaa jopa kolmea potilasta. Verenluovutuksia järjestetään viikoittain useilla paikkakunnilla ympäri maata.

Hupparin voi hankkia myös Punaisen Ristin verkkokaupasta. Punaisen Ristin kaupan tuotto menee kokonaisuudessaan järjestön kotimaan toimintaan.

Viimeksi päivitetty: 31.05.2023