Säsong fem av Livräddarligan startar

Kommer Jokerit att utmana serieledaren TUTO? Den femte säsongen av Mestis och Blodtjänsts Livräddarligan startar den 21 september 2023. I år kommer blodgivningstävlingen att ha en ny utmanare när Jokerit deltar för första gången.

Livräddarligan används för att övervaka blodgivningsaktiviteten hos lagens supportrar och hela Mestis-communityn genom en ligatabell som är bekant från ishockey.

Förra säsongens mästare TUTO Hockey kommer inte vara redo att ge upp sin titel i första taget, eftersom de tog sitt fjärde raka mästerskap med hisnande 500 blodgivningsbesök. TUTO Hockeys exempel sätter ribban högt, men inte utom räckhåll för de andra.
Mestis styrelseordförande Sami Kauhanen är entusiastisk inför starten på den nya säsongen.

”Mestis bjuder på Finlands mest underhållande hockey, men samtidigt är det en hederssak för oss att hjälpa dem som behöver hjälp. Jag är stolt över att vi, tillsammans med spelare, supportrar och hela Mestis-communityn, redan för femte året får vara med och hjälpa patienter i behov av blod. Vi har alla tiders säsong framför oss och förhoppningsvis syns det även i Livräddarligan”, konstaterar Kauhanen.

Hengenpelastajaliiga uppmuntrar Mestis-lagens alla spelare, supportrar och hela communityn att räcka ut en hand och även locka sina närmaste att ge blod. En blodgivning hjälper upp till tre patienter och är därför värd tre poäng. Vem som helst kan delta i Livräddarligan genom att nämna namnet på det Mestis-lag de stöder när de kommer för att ge blod. På detta sätt samlas poängen för blodgivningsbesöket i lagets gemensamma pott.

Mestis alla tiders säsong börjar torsdagen den 21 september 2023 och den första matchen spelas i den utsålda Metro Arena i Esbo, där Kiekko-Espoo möter Jokerit. På Mestis och Blodtjänsts kanaler i sociala medier och på webbplatsen hengenpelastajaliiga.fi (på finska) kan man följa de senaste uppdateringarna om Livräddarligan samt hur det går i tävlingen.

I samarbete med:

Senast uppdaterad: 21.09.2023