Blodgivning från och med 15 januari 2024 i Jumbo-Flamingo i Vanda

Från och med 15 januari 2024 kan blodgivare sträcka ut händerna på Blodtjänsts nya verksamhetsställe i Vanda, köpcentret Jumbo-Flamingo. De nya lokalerna ligger på andra våningen i nöjescentret Flamingo.

I och med flytten till Vanda stänger verksamhetsstället i Stenhagen i Helsingfors sina dörrar. I Stenhagen kan man ge blod sista gången onsdagen den 10 januari 2024.

I de nya lokalerna kan man donera blod, blodplättar och från och med slutet av februari också plasma. Dessutom flyttar stödjepunkten för vår ambulerande verksamhet i södra Finland till de nya lokalerna i Jumbo-Flamingo.

”Lokalen i Vanda och uttryckligen Jumbo-Flamingo lämpar sig på många sätt för Blodtjänst. Vanda är en stor, mångkulturell och ständigt växande stad. Jumbo är ett av huvudstadsregionens och hela Finlands livligaste köpcentrum, dit det finns goda förbindelser både med kollektivtrafik och med bil. I Jumbo finns också parkeringsplatser för bilburna givare”, berättar enhetschef Pirjo Grön vid Blodtjänst.

Genom verksamhetsstället i Vanda har Blodtjänst i huvudstadsregionen tre fasta blodgivningsställen, av vilka en finns i Sanomahuset i Helsingfors centrum och en i köpcentret Iso Omena i Esbo.

Bekanta dig med blodgivningen i Jumbo-Flamingo och boka tid

Senast uppdaterad: 20.12.2023