Sairaanhoitajaopiskelijat haastavat sairaanhoitajat verenluovutuskisaan

Sairaanhoitajaopiskelijat haastavat valmistuneet sairaanhoitajat verenluovutuskilpailuun. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon verenluovutuksia ja samalla tiivistää yhteisöllisyyttä tulevien ja nykyisten terveydenhuollon ammattilaisten välillä.

Kaksi kättä, jotka pitävät kiinni Hengenpelastaja-haalarimerkistä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijajärjestö JASTO ja Suomen Sairaanhoitajat ry käynnistävät kampanjan. 4.6.2024.

Kampanjaa ideoimassa ollut sairaanhoitajaopiskelija Janina Hyttinen kertoo, että ajatus kilpailusta syntyi yhteistyössä JASTO:n hallituksen kanssa.

”Verenluovutus on tärkeä teko, joka pelastaa ihmishenkiä päivittäin. Kampanjamme avulla haluamme muistuttaa tämän eleen merkityksestä ja samalla luoda mukavaa kilpailuhenkeä opiskelijoiden ja ammattilaisten välille,” Hyttinen toteaa.

Suomen Sairaanhoitajat ry korostaa verenluovutuksen merkitystä ja kannustaa kaikkia opiskelijoita ja ammattilaisia osallistumaan kampanjaan.

”Kilpailu on mainio tilaisuus kaikille osallistujille paitsi auttaa verta tarvitsevia potilaita, myös saada tietää oman veriryhmänsä. Lisäksi jokainen luovuttaja saa muistoksi haalarimerkin.”, muistuttaa Anne Jämsén, Suomen Sairaanhoitajien opiskelijatyöstä vastaava asiantuntija.

Osallistuminen kilpailuun on tehty helpoksi. Verenluovutuksen yhteydessä Veripalvelun hoitajan haastattelussa osallistujat voivat ilmoittaa, haluavatko he antaa luovutuspisteen opiskelijoiden vai sairaanhoitajien joukkueelle. Jokainen luovutus lasketaan yhdeksi pisteeksi.

Kampanja alkaa 4.6. ja jatkuu toukokuun 2025 loppuun saakka. Verta voi luovuttaa missä tahansa Veripalvelun toimipisteessä ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Lisätietoja ja osallistumisohjeet.

Osallistu nyt

Viimeksi päivitetty: 04.06.2024