Haku Menu

Veripalvelu työpaikkana

Veripalvelussa työskentelee noin 500 ammattilaista ja asiantuntijaa yhteensä 10 paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.


Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu huolehtii keskitetysti koko Suomen verivalmistehuollosta. Tehtäviin kuuluvat verenluovuttajien rekrytointi, verenluovutusten järjestäminen ja veren keräys. Lisäksi Veripalvelussa tehdään luovutetun veren testaus ja verivalmisteiden tuotanto sekä valmisteiden varastointi ja jakelu sairaaloihin. Veripalvelussa huolehditaan myös kantasolusiirteiden välittämisestä, elin- ja kantasolusiirtojen kudostyypityksistä sekä eräistä vereen liittyvistä laboratoriotutkimuksista. Teemme myös alaamme liittyvää tieteellistä tutkimusta.

Valtaosa henkilöstöstämme työskentelee veripalvelukeskuksessa Vantaan Vehkalassa, jonne on keskitetty Veripalvelun monia toimintoja kuten verivalmisteiden tuotanto ja jakelu, laboratoriopalvelut, lääketieteelliset palvelut, tutkimus ja kehitys, tukipalvelut sekä laadunhallinta. Veripalvelutoimistot ja Veripalvelun liikkuvat yksiköt työllistävät lähes 200 henkilöä eri puolilla Suomea. Ne huolehtivat veren keräyksestä sekä liikkuvan yksikön tilaisuuksien järjestämisestä lähialueille.

Meillä teet merkityksellistä työtä: olet osa ainutlaatuista auttamisen ketjuamme vapaaehtoisten luovuttajien sekä terveydenhuollon henkilökunnan kanssa. Panostamme kattavaan perehdytykseen ja hyvään esihenkilötyöhön. Työyhteisön hyvinvointi on meille erityisen tärkeää, tuemme henkilöstömme jaksamista esimerkiksi tarjoamalla monenlaisia liikunta- ja hyvinvointietuja.