Veripalvelu ensi vuonna kauppakeskus Jumbo-Flamingoon

Veripalvelu avaa vuoden 2024 alussa uuden verenluovutuspaikan Vantaalle kauppakeskus Jumbo-Flamingoon. Uusi tila tulee korvaamaan Helsingin Kivihaan toimipisteen. Vantaan toimipisteeseen muuttaa Kivihaasta niin tavanomainen verenluovutus kuin verihiutaleiden erikoisluovutus eli trombafereesi.

Veripalvelun hoitaja pitää luovutuspisteen ovea auki ja hymyilee kameralle.

Veripalvelu on etsinyt jo pitkään korvaavia tiloja vanhoille Kivihaan luovutustiloille. Veripalvelun päätoiminnot siirtyivät Kivihaasta Vantaan Vehkalaan jo viime vuonna, mutta verenluovutuspiste jäi paikalleen. Uudet tilat löytyivät kauppakeskus Jumbo-Flamingosta, pääkaupunkiseudun suurimmasta kauppakeskuksesta.

– Meille tärkeää oli löytää vilkkaalta liikepaikalta riittävän isot tilat, joihin saamme verenluovutuspisteen lisäksi myös liikkuvan yksikkömme tukikohdan. Jumbo-Flamingossa tämä onnistui, sanoo aluepäällikkö Pia Kara Veripalvelusta.

– Vantaa on iso, monikulttuurinen ja jatkuvasti kasvava kaupunki, jonne on tärkeää saada kiinteä verenluovutuspiste. Jumbo-Flamingoon on myös helppo tulla niin autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä, Kara kertoo paikan valintakriteereistä.

Tilan remontointi aloitetaan heti kun rakennuslupa on saatu ja remontin odotetaan olevan valmis vuoden 2023 loppuun mennessä. Tarkempi muuttoajankohta määritellään myöhemmin, mutta Veripalvelun tavoitteena on päästä aloittamaan viimeistään helmikuussa 2024. Siihen asti monille verenluovuttajille tuttu Kivihaan luovutuspiste jatkaa vielä toimintaansa.

– Olemme iloisia, että Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu valitsi sijainnikseen Jumbo-Flamingon. Veripalvelu täydentää loistavasti jo olemassa olevia terveys- ja hyvinvointipalveluitamme. Yksityisten ja julkisten palveluiden kysyntä on kasvussa ja onkin luontevaa, että ne yhä useammin keskittyvät kauppakeskuksiin, mikä helpottaa ja nopeuttaa arjen asiointikokemusta, kertoo kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro.

– Jumbo-Flamingossa on myös erinomaiset kaupalliset ja viihtymisen palvelut, joita täydentää alkuvuonna avattu positiivisen vastaanoton saanut työskentelytila, Wörkkis, Lehtoaro jatkaa.

Vantaan toimipisteen myötä Veripalvelulla on pääkaupunkiseudulla ensi vuonna kolme kiinteää verenluovutuspistettä, joista yksi on Helsingin ydinkeskustassa Sanomatalossa ja yksi Espoon Iso Omenan kauppakeskuksessa.

 

****

 

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolujen ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Vantaalla sijaitseva kauppakeskus Jumbo-Flamingo on myynniltään Suomen suurin kauppakeskus. Siellä on 170 liikettä mukaan lukien ravintoloita, kahviloita, viihdepalveluita, kaksi hypermarketia sekä 5 500 parkkipaikkaa. Lisäksi kauppakeskuksen osana toimii huonemäärältään Suomen suurin hotelli. Vuonna 2022 Jumbo-Flamingon myynti oli yli 480 miljoonaa euroa ja siellä vieraili lähes 12 miljoonaa kävijää. Kauppakeskuksen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on yli 140 000 neliömetriä.

Viimeksi päivitetty: 02.05.2023