Verenluovutuksessa tällä hetkellä liian hiljaista

Verenluovutuspisteet ovat avoinna normaalisti myös 12.–16.2.2024, jolloin Suomessa on ilmoitettu useita työtaistelutoimia. Potilaat tarvitsevat noin 700 verenluovuttajan apua joka arkipäivä.

Hoitaja viimeistelemässä verenluovuttajan sidosta Hengenpelastajatarralla.

Uutista päivitetty 13.2.2024

Helmikuun puolenvälin työtaistelutoimet vaikuttavat muun muassa julkiseen liikenteeseen, päiväkoteihin ja useisiin teollisuuslaitoksiin.

Verenluovuttajia tarvitaan tasaisesti pitkin viikkoa kaikissa tilanteissa, sillä luovutetusta verestä tehdyt verivalmisteet säilyvät vain rajallisen ajan. Erityisesti verihiutaleet eli trombosyytit säilyvät vain viisi päivää luovutuksesta. Niitä annetaan esimerkiksi syöpäpotilaille sekä leikkauspotilaille ja onnettomuuksien uhreille suurten verenvuotojen yhteydessä.

Verenluovutukset julkisen liikenteen lakon aikana

Jos olet varannut ajan ja tiedät, että et pääse paikalle, peruthan ajanvarauksesi. Näin tärkeä aika vapautuu seuraavalle luovuttajalle.

Voit perua tai muuttaa varaamaasi aikaa vahvistusviestissä saamasi linkin kautta tai soittamalla verenluovuttajien maksuttomaan infonumeroon: puh. 0800 05801 (arkisin klo 8–17). Olet saanut vahvistusviestin tekstiviestinä tai sähköpostiisi.

Jos pääset luovuttamaan verta 12.–16.2., varaa aika ja tule luovutukseen.

Verenluovuttajan muistilista joukkoliikenteen lakon aikana:

  • Veripalvelu tarjoaa taksikyydin vähintään neljän hengen porukoille, kun matkan pituus on enintään 20 km / suunta. Suosittelemme varaamaan jokaiselle oman ajan verenluovutukseen. Lue lisää: Taksilla verenluovutukseen.
  • Veripalvelun toimipisteiden lähellä on aina pysäköintimahdollisuuksia ja useat toimipisteistämme tarjoavat myös parkkiaikaa verenluovutukseen saapuville. Katso lisätiedot toimipisteiden sivuilta.
  • Liikkuvat verenluovutustilaisuudet järjestetään paikoissa, joiden läheltä löytyy pysäköintimahdollisuuksia.
Viimeksi päivitetty: 13.02.2024