Verenluovutuksen maskisuositus poistuu

Koronavirusepidemian tilanne on helpottunut koko maassa, eikä kasvomaskia enää edellytetä yleisissä tiloissa kuin erityistapauksissa. 12.5. alkaen myös verenluovutuksen maskisuositus poistuu.

Pidämme verenluovutustiloissa edelleen huolta hyvästä hygieniasta ja väljyydestä kohtaamisissa. Verenluovuttajan on edelleen oltava terve ja ilman flunssaoireita. Verenluovutukseen ei saa tulla myöskään koronavirukselle altistuneena, eli jos on karanteenissa tai on suositeltu omaehtoista kontaktien välttämistä. Myös verenluovutuksen henkilökunta noudattaa samoja periaatteita.

Kasvomaskia voi edelleen käyttää oman harkinnan mukaan. Veripalvelu tarjoaa kirurgisen suunenäsuojuksen jokaiselle sellaisen haluavalle verenluovuttajalle. Suosittelemme suojuksen käyttöä lähikontakteissa niille, joilla on vajaa rokotesuoja koronavirusta vastaan.

Jos verenluovuttaja toivoo hoitajalta kasvomaskin käyttöä, työntekijämme käyttää maskia kyseisen verenluovuttajan kanssa. Lisäksi jos tarvetta ilmenee, Veripalvelu voi ottaa suunenäsuojukset uudelleen laajemmin käyttöön tilanteen mukaan.

Lue kaikki ajankohtaiset tiedot koronaepidemian vaikutuksista verenluovutukseen

Viimeksi päivitetty: 01.03.2023