Hengenpelastajaliigan kaudella 2022–23 autettiin lähes 5300 potilasta – TUTO mestariksi jo neljännen kerran

Mestiksen ja Veripalvelun menestyksekäs yhteistyö on jatkunut jo neljä vuotta.

TUTOn pelaajat juhlivat maalia.

Aidosti vaikuttava yhteistyö tuottaa tulosta: Mestiksen ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan neljäs kausi aktivoi Mestis-yhteisön luovuttamaan verta kauden aikana peräti 1762 kertaa. Tällä määrällä pystytään auttamaan yhteensä lähes 5000 potilasta. Luku perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmisteita.

Hengenpelastajaliigan voittoon ylsi neljännen kerran peräkkäin TUTO Hockey 500 luovutuskäynnillä. Toiseksi sijoittui KOOVEE 441 luovutuskerralla ja kolmanneksi KeuPa HT 202 verenluovutuksella.

TUTOn kannattajayhdistyksen TUTO Rebels ry:n vastuuhenkilö Päivi Nurmi oli iloinen kuullessaan uutisen turkulaisten voitosta.

– Hengenpelastajaliigassa meitä motivoi halu auttaa ja tehdä hyvää myös jääkiekon ulkopuolella. Teemme läheistä yhteistyötä paikallisen Veripalvelun avulla, ja sen avulla olemme saaneet jälleen upean joukon ihmisiä mukaan verenluovutukseen. Lisäksi ahkera kampanjointimme ja päivitykset sosiaaliseen mediaan ovat saaneet porukkaa liikkeelle, Nurmi kertoo.

– Hengenpelastajaliigan päättynyt kausi osoitti jälleen kerran, että urheilulla voi tehdä isosti hyvää, kun saadaan koko yhteisö asian taakse. On ollut hienoa huomata, kuinka olemme onnistuneet vakiinnuttamaan tämän tärkeän yhteistyön osaksi koko Mestis-yhteisön arkea. Suuret kiitokset ja hatunnosto TUTOn kannattajayhdistykselle sekä kaikille muille verta luovuttaneille – te olette aidosti pelastaneet ihmishenkiä, kiittelee Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

– Olemme iloisia siitä, miten Mestis-yhteisö on sitoutunut auttamaan potilaita. On upeaa huomata, miten ihmisten hyvä tahto konkretisoituu Hengenpelastajaliigassa vuosi vuodelta. Kiitos potilaiden puolesta TUTO Rebels ja jokainen verenluovuttaja. Olette aitoja hengenpelastajia, kiittää Veripalvelun markkinoinnin asiantuntija Hille Nylander.

Mikä Hengenpelastajaliiga?

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita. Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa.

Hengenpelastajaliiga lanseerattiin vuonna 2019, ja sen tavoitteena oli pelastaa yhdessä tuhansia ihmishenkiä. Vuonna 2023, neljä vuotta myöhemmin, tavoite on toteutunut moninkertaisesti – yhteistyö on tähän asti kannustanut Mestis-yhteisöä yli 8100 verenluovutuskäyntiin, ja näillä luovutuksilla pystytään auttamaan lähes 25 000 potilasta.

 

Viimeksi päivitetty: 21.04.2023