Suuronnettomuus Espoossa – verenluovuttajien apua tarvitaan joka arkipäivä

Veripalvelu on toimittanut sairaaloille potilaiden tarvitsemat verivalmisteet ja tilanne on verivalmisteiden osalta hallinnassa. Sairaaloille on toimitettu O Rh negatiivisen veriryhmän punasoluja eli niin sanottua hätäverta. Kiitos verenluovuttajille!

Olemme kutsuneet puhelimitse O negatiivisen veriryhmän luovuttajia ja heidän nopeiden vastaustensa ansiosta tilanne on verivalmisteiden osalta hallinnassa. Kiitos kaikille ajan varanneille!

Perjantain 12.5. verenluovutusajat ovat lähes täynnä koko maassa. Potilaat kuitenkin tarvitsevat verenluovuttajien apua vuoden ympäri. Varaathan ajan myöhemmälle ajankohdalle, vaikka jo ensi viikolle. Jokainen luovutus on elintärkeä ja korvaamaton apu potilaalle.

  • Jos olet varannut ajan tälle tai lähipäiville, tule luovuttamaan varaamanasi aikana.
  • Jos et ole varannut aikaa, tarkistathan veriryhmäsi tilanteen veribarometrista ja varaa aika sen mukaan. Jos lähelläsi on sinulle sopiva luovutuspiste, tule luovuttamaan lähipäivinä tai -viikkoina.
  • Jos aikoja ei ole nyt varattavissa, varaa aika tuleville viikoille.

Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 verenluovuttajan apua. Veripalvelu vastaa koko Suomen verihuollosta ja varautuu myös poikkeuksellisiin tilanteisiin, joissa verivalmisteiden tarve on tavallista suurempi.

 

Uutinen päivitetty 12.5.2023 klo 10.54.

Viimeksi päivitetty: 12.05.2023