Puolustusvoimien ylilääkäri Juha-Petri Ruohola Veripalvelun johtokuntaan

Lääkintälippueamiraali Juha-Petri Ruohola on nimitetty Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun johtokunnan jäseneksi. Ruohola toimii Puolustusvoimien ylilääkärinä. Ruoholan nimitti johtokuntaan Suomen Punaisen Ristin hallitus.

Juha-Petri Ruohola

Veripalvelun johtokunnan tehtävänä on muun muassa vastata toiminnan strategisista suuntaviivoista sekä valvoa operatiivisen toiminnan turvallisuutta ja tuloksellisuutta. Johtokunnassa on yhteensä kuusi jäsentä, jotka edustavat laaja-alaista osaamista Veripalvelun toimintaan kuuluvilla alueilla.

– Veripalvelun johtokunnassa on aiemminkin ollut Puolustusvoimien lääketieteellisen johdon edustaja. Olemme todella iloisia siitä, että tämä saa nyt jatkoa, toteaa johtokunnan puheenjohtaja Piia Aarnisalo nimityksestä.

Juha-Petri Ruohola on toiminut Puolustusvoimien ylilääkärinä 1.11.2022 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut esimerkiksi Merivoimien ylilääkärinä.

– Verihuolto on pitkään ollut, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, yksi puhutuimmista kenttälääkinnän osakokonaisuuksista. Onkin hienoa nyt päästä mukaan Veripalveluun todelliselle näköalapaikalle näin Puolustusvoimien lähestymiskulmasta ajatellen, Juha-Petri Ruohola sanoo.

Veripalvelun johtokuntaan kuuluvat myös:

Piia Aarnisalo, puheenjohtaja (Lääketieteellinen johtaja, Pfizer Suomi)
Harri Jokiranta (Ohjelmapäällikkö, Sosiaali- ja terveysministeriö)
Maija Laaksonen (Henkilöstöjohtaja, Uudenmaan osuuspankki)
Tarmo Martikainen (Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja)
Eero Rämö (Varatoimitusjohtaja, Tekir Oy)

Viimeksi päivitetty: 16.06.2023