Potilaat tarvitsevat verenluovuttajien apua myös pääsiäisen aikaan

Pääsiäistä edeltävinä päivinä ja heti sen jälkeen on tärkeää, että riittävän moni luovuttaja ojentaa kätensä. Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna arkisin sekä toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 10.4.

Kaksi verenluovuttajaa luovutuspedeillä Veripalvelun Tampereen toimipisteellä.

Normaalisti verta voi luovuttaa arkisin, ja se riittää varmistamaan potilaiden hoitoon tarvittavat verivalmisteet. Valmisteita tarvitaan sairaaloissa vuoden jokaisena päivänä, riippumatta siitä, onko arki vai pyhä.

”Esimerkiksi syöpäpotilaiden hoitoon käytettävät verihiutaleet säilyvät luovutuksen jälkeen vain muutaman vuorokauden, minkä takia on tärkeää, että verenluovuttajat lähtevät liikkeelle myös pääsiäispyhien ympärillä”, kertoo verenluovutuksen johtaja Johanna Castrén Veripalvelusta.

Syöpää sairastavien lisäksi verivalmisteita annetaan esimerkiksi leikkauspotilaille, keskosvauvoille ja onnettomuuksien uhreille.

Pääsiäisen pitkien pyhien aikana verta pääsee luovuttamaan arkipäivien lisäksi toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 10.4.2023.

Verenluovutukseen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin luovuttajat. Oman verenluovutusajan voi varata osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus. Ensimmäistä kertaa verta voi luovuttaa 18–59-vuotiaana. Oman luovutussoveltuvuutensa voi testata helposti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Pääsiäismaanantaina verta voi luovuttaa Veripalvelun kymmenessä toimipisteessä kello 11–18 välisenä aikana.

Lisäksi Riihimäellä, Kirkkopuiston seurakuntakodissa järjestetään verenluovutustilaisuus 10.4. klo 12–17.

 

Viimeksi päivitetty: 05.04.2023