Nallikari Seasidessa kannustetaan työntekijöitä osallistumaan yhteiseen hyvään

Oululaisessa Nallikarin lomakylässä otettiin Veripalvelun työpaikkasertifikaatin käyttöön tänä syksynä. Sertifikaatin avulla halutaan madaltaa verenluovutukseen menemisen kynnystä.

Nallikarin lomakylän työntekijöitä ryhmäkuvassa.

”Verenluovutukseen kannustaminen on meillä kohtuullisen uutta. Nallikari-verenluovutusporukka on ollut kasassa muutaman vuoden ajan ja tänä syksynä, kun mahdollisuus aukesi, päätettiin tehdä konkreettinen sitoumus myös siitä, että työajalla voi käydä verenluovutuksessa”, kertoo Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter.

Lomakylän työntekijät voivat käydä verenluovutuksessa mahdollisuuksiensa mukaan.

”Osa tekee itsenäistä työtä, joka mahdollistaa ajankäytön suunnittelun ja ajan ottamisen verenluovutukselle. Asiakaspalvelun vuorosuunnittelulla taas voidaan mahdollistaa työajalla käynti ja ajoittamalla se esimerkiksi työvuoron alkuun tai loppuun tai pidentämällä työvuoron kestoa”, Walter kuvailee.

Verenluovutuksesta työajalla viestitään sekä sisäisesti että ulkoisesti.

”Meillä on intrassamme oma sivu koskien verenluovutusta ja siihen liittyviä infoja. Tämä mahdollisuus tuodaan myös esille uusien työntekijöiden perehdytyksessä”, kommentoi markkinointikoordinaattori Katja Vuorio.

Nallikarin työyhteisössä ajatellaan, että on myös yritysten velvollisuus osallistua vastuullisuustyöhön.

”Tämä on myös helppo ja vaivaton tapa tehdä hyvää – etenkin kun sen voi nyt tehdä kuluttamatta siihen omaa vapaa-aikaa. Lisäksi tällaisen konkreettisen teon tiedetään auttavan varmasti. Samalla työyhteisön yhteinen juttu voi parantaa yhteishenkeä työpaikalla”, Vuorio toteaa.

”Työnantajan näkökulmasta mahdollistamalla verenluovutuksen työaikana viestimme arvoistamme myös meiltä töitä hakeville, asiakkaillemme ja yhtistyökumppaneillemme. Pienen teon vaikutukset voivat olla yllättävän moninaiset! Kannustamme ehdottomasti myös muita yrityksiä lähtemään mukaan tekemään hyvää”, Walter tiivistää.

Viimeksi päivitetty: 23.10.2023