Markku-liiton Luovutusvoittajat-kisa auttoi tuhansia potilaita

Suomalaisen Markku-liiton ideoimassa Luovutusvoittajat-kisassa luovutettiin verta peräti 2425 kertaa! Tämä on hieno saavutus, ja haluamme osoittaa kiitokset kaikille verenluovuttajille ja tietysti Markku-liitolle, joka on puhunut vahvasti verenluovutuksen puolesta.

Markku-liiton Markut Rimpelä ja Salminen vastaanottivat Vuoden kampanja -kunniakirjan.

Suomessa tarvitaan lisää miehiä verenluovuttajiksi, ja Luovutusvoittajat-kampanjalla Markku-liitto innosti merkittävän määrän miehiä verenluovutukseen. Markku-liitto haastoi Luovutusvoittajat-kisaan 11 yleisimmän miehen nimen kantajat: Juhat, Timot, Matit, Karit, Mikot, Jarit, Antit, Jukat, Mikat, Markut ja Pekat. Kisa alkoi Markun päivänä 25.4.2023 ja jatkui puoli vuotta 23.10. asti ison ja innokkaan verenluovuttajien joukon voimin.

Kisan voittajiksi luovuttivat Juhat. Onnittelut Juhille Luovutusvoitosta! Juhien 327 luovutusta riittivät ykkössijaan 24 luovutuksen kaulalla ennen hopea-Timojen 304 luovutusta. Luovutushaastekisan alulle panijat, Markut, ottivat upeasti pronssia 267 verenluovutuksella!

Suhteellisesti eniten verenluovutuksia kaimojensa määrään nähden tekivät nimenomaan Markut. He osoittivat, että yhteisöllä on voimaa auttaa muita.

Kisan aikana tilanteet vaihtuivat usein, ja verenluovuttajat osoittivat hienoa omistautumista. Erityismaininnan ansaitsee Juhien voittajajoukkue, joka teki myös kisan viikkoennätyksen heinäkuussa, luovuttaen verta peräti 22 kertaa yhden viikon aikana.

− Tämä on ollut hyvä esimerkki ennakkoluulottoman yhteistyön mahdollisuuksista. Ensin Markku-liiton ja Veripalvelun kesken ja sitten tämä iso kollektiivi, mahtavan suomalaisen miesjoukon yhteinen ponnistus. Markku-liitolle tämä oli jälleen innostava kokemus siitä, että asioita saa aikaan, kunhan ryhtyy. Onnittelemme ja kiitämme kaikkia osallisia! Kampanja sai hyvää näkyvyyttä mediassa mm. Puoli Seitsemän -ohjelmassa, summaa Markku-liiton puheenjohtaja Markku Rimpelä.

– Markku-liiton Luovutusvoittajat oli hieno oivallus, sillä mikä onkaan omempi ihmisille kuin ikioma nimi. Kisan tilannetta oli hauska seurata ja olemme iloisia siitä, miten kivasti verenluovuttajat ottivat haasteen vastaan. Kiitos Markut ja kaikki verenluovuttajat, olette todellisia hengenpelastajia, kiittää Veripalvelun markkinoinnin asiantuntija Hille Nylander.

Kiitos kaikille osallistujille ja tukijoille! Luovutusvoittajat-kisa oli menestys, ja voimme ilolla todeta, että se toi apua tuhansille potilaille. Yhteistyöllä autamme potilaita.

Luovutusvoittajat-kisan lopputulos

Nimi Luovutuskäynnit
Juha 327
Timo 304
Markku 267
Kari 224
Jari 222
Antti 216
Mikko 192
Pekka 189
Jukka 176
Mika 148
Matti 160
2425

Viimeksi päivitetty: 31.10.2023