Hengenpelastajaliigassa saavutettiin 1000 luovutuksen raja

Hengenpelastajaliigan viides kausi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä verenluovutuskisa on aktivoinut Mestis-yhteisöä ja joukkueiden kannattajia luovuttamaan verta jo 1028 kertaa.

Mestiksen pelaaja vaihtoaitiossa Veripalvelun punainen kypävä päässään.

Nämä luovutuskerrat ovat pystyneet auttamaan yhteensä yli 3000 apua tarvitsevaa potilasta.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Tänä vuonna liiga sai mukaan uuden haastajan, kun Helsingin Jokerit liittyi mukaan ensimmäistä kertaa.

Pelaajat, joukkueiden kannattajat ja kaikki verenluovutuksen puolestapuhujat voivat yhdessä auttaa apua tarvitsevia potilaita.

– Hengenpelastajaliiga on lähtenyt hienosti käyntiin tänä syksynä. Toivotamme Jokerit tervetulleeksi mukaan kisaan ja haluamme samalla kiittää kaikkia osallistujia. Tämä kisa on nimensä veroinen, sillä verenluovuttajat pelastavat ihmishenkiä. Tehdään tästä kaudesta yhdessä kaikkien aikojen paras, summaa Veripalvelun markkinoinnin asiantuntija Hille Nylander.

Mikä Hengenpelastajaliiga?

Hengenpelastajaliiga kannustaa kaikkia Mestis-joukkueiden pelaajia, kannattajia ja koko yhteisöä ojentamaan kätensä ja kannustamaan myös lähipiirinsä verenluovutukseen. Yksi luovutus auttaa jopa kolmea potilasta ja onkin siksi kolmen pisteen arvoinen.

Kuka tahansa voi osallistua Hengenpelastajaliigaan mainitsemalla kannattamansa Mestis-joukkueen nimen tullessaan verenluovutukseen. Näin verenluovutuskäynnin pisteet kertyvät joukkueen yhteiseen pottiin. Kauden päättyessä eniten pisteitä Hengenpelastajaliigassa kerännyt seura palkitaan kunniakirjalla.

Seuraa tilanteen kehittymistä sarjataulukosta: hengenpelastajaliiga.fi.

 

Uutisen kuva: Matias Toropainen

Hengenpelastajaliigan video

Viimeksi päivitetty: 15.11.2023