Goforella verenluovutuksen voi yhdistää vaikka lounasaikaan

Gofore on digitaalisten palveluiden suunnitteluun keskittynyt suomalainen yritys, jossa on myös luovutettu verta työajalla jo pian kymmenen vuotta.

Mies luovuttaa verta ja katsoo hymyillen kameraan.

”Eräs työntekijämme ehdotti verenluovutusta työajalla toimitusjohtajalle. Hän kuittasi ehdotuksen olevan hyvä ja käytäntö kirjattiin firman ”käsikirjaan”, Harri Mansikkamäki Goforelta taustoittaa.

”Tekemämme tietotyö on joka tapauksessa hyvin joustavaa ajan ja paikan suhteen, joten säännöllisenäkin luovuttajana 3-4 käyntiä vuodessa järjestyy helposti. Luovutus on usein kätevä yhdistää vaikka lounastaukoon, jolloin Veripalvelussakaan ei tyypillisesti ole niin paljon ruuhkaa kuin työpäivän päätteeksi”, Mansikkamäki kuvailee.

Verenluovutuksen yhdistäminen työaikaan hyödyttää Harri Mansikkamäen mukaan monella tavalla.

”Työajalla luovuttaminen virkistää mieltä ja ilahduttaa! Samalla pääsee tuulettumaan toimistosta ja tekemään jonkin konkreettisen hyödyllisen asian, jota ei tarvitse aikatauluttaa vapaa-ajalle.”

”Työnantajastamme tämä näyttää joustavuuden lisäksi sen, että muiden auttamista arvostetaan ja tuetaan työntekijöitä tärkeässä vapaaehtoistoiminnassa. Käytännössä muutaman tunnin vuosittainen ”tappio” aktiiviluovuttajaa kohden ei ole työnantajalle merkittävä, mutta siitä saatava hyöty verivalmisteiden vastaanottajille on korvaamaton. Tällainen mahdollisuus tietenkin vahvistaa myös entisestään positiivista työnantajakuvaa. Lisäksi luovutusporukkamme vuosittain saavutettu platinakunniakirja on selkeä osoitus veriryhmän toimivuudesta ja antaa yhden aiheen lisää olla ylpeä omasta työpaikastamme”, Harri Mansikkamäki summaa.

Viimeksi päivitetty: 13.11.2023